×

A Metaverzumban tartott sajtótájékoztatót a FOREO

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 09. 28.

A világ számos pontjáról érkeztek a sajtó képviselői és a szépségipar szakemberei avatarjaikkal a FOREO által létrehozott virtuális campusra, ahol megismerhettük a LUNA arctisztító család új kollekcióját, amelyet a svéd brand a hagyományos bevezetés előtt először NFT formájában dobott piacra.

A szépségápolási brand a hagyományos bevezetés előtt először NFT (nem helyettesíthető token) formájában dobja piacra a LUNA 4 arctisztító család digitális verzióit. Hogy mit is jelent ez? Először is azt, hogy a digitális tokenek már a szépségiparba is berobbantak. De mi az az NFT? Non fungible token, azaz nem helyettesíthető token – egy képhez, animációhoz, videóhoz, hangfájlhoz kapcsolt kódsor, digitális eszköz, mely az eredetiség igazolására szolgál, és mint ahogyan azt jól értjük, csak a digitális térben létezik. És hogy miért akar valaki egy digitális arctisztítót venni, amit a gyakorlatban sosem tud használni? Nos, erre nem tudjuk a választ, mindenesetre a virtuális piac fellendülése önmagáért beszél: csak. Mert vannak gyűjtők, tehát van kereslet, és amire van kereslet, ott kínálat is kell, a FOREO pedig meglovagolja a lehetőséget, nem is akárhogy:

az NFT-k eladásából származó bevételeket jótékonysági alapítványoknak ajánlja fel szépség-tech óriás: a Tjejzonen és a Hope Givers kapják a befolyt összegeket, akik mentális és bőrproblémákkal küzdő embereken segítenek.  

A FOREO öt különböző NFT-t alkotott, a márka legújabb innovációjával, a LUNA 4 kollekció termékeivel. A márka zászlóshajójának számító LUNA arctisztítók a tiszta és egészséges bőr jelképei, ezen eszközök NFT verziói debütálnak most. Minden LUNA 4 termékhez kapcsolt NFT 50 példányban elérhető, ezzel biztosítva a vásárlók hozzáférését a limitált kiadású, összesen 250 darab NFT-re. A FOREO ezen felül egy különleges, szignózott NFT-t is piacra dob, melyet csak aukció keretében lehet megvásárolni.  Ezt egy ismert digitális művész, Mariam látja el a névjegyével: a tehetséges tervező egyre nagyobb népszerűségnek és elismerésnek örvend az NFT férfiak uralta világában. Az NFT-k eladásából befolyó teljes bevételt olyan alapítványok kapják, akik mentális vagy bőrproblémákkal küzdő embereknek nyújtanak segítséget. A depresszióval kapcsolatos problémák jelentik az egyik legnagyobb egészségügyi kockázatot szerte a világon, és közismert, hogy számos bőrprobléma hozható kapcsolatba mentális betegségekkel. Míg a szépségipar híres arról, hogy irreális sztenderdeket népszerűsít, egy új típusú trend felemelkedése van kibontakozóban.

A FOREO mindig is az innovatív szemléletéről volt híres és ezért is döntött úgy, hogy bevezeti az NFT-t és igyekszik még közelebb kerülni a fiatalabb közönséghez, akiken óriási nyomás van az elérhetetlen szépségipari normák miatt. A svéd beauty óriás újradefiniálja a szépség fogalmát egy olyan aranyszabály lefektetésével, amiben az egészég és önmagunk szeretete áll a középpontban. Ennek szellemében született meg a legújabb LUNA 4 arckezelő család.

„A márkáknak lehetőségük nyílt rá, hogy megváltoztassák az utat, ahogy termékeik eljutnak a vásárlókhoz. Ez rendkívül fontos a mi iparágunkban, hiszen gyakran az a kritika éri ezt a piacot, hogy elérhetetlen szépségideálokat állít fel, amely a társadalom mentális egészségén ejt csorbát. A FOREO humanizálja az üzleti folyamatokhoz való hozzáállását azzal, hogy egy szorosan összetartó, bizalomra építő közösséget épít fel. A LUNA család NFT-jeivel egy olyan technológiát alkalmazunk, ami megerősíti a kapcsolatot a szépség, az egészség és a technológia között.” – magyarázta Boris Trupcevic, a FOREO ügyvezető igazgatója, aki a metaverzumban tartott sajtótájékoztatón is jelen volt saját avatarjával – mint ahogy mindenki.

Nagyon izgalmas volt, hogy a meghívó elfogadása után a részvétel feltétele az volt, hogy megalkossuk saját virtuális önmagunkat – ezt nevezik ugye avatarnak. Miután ez megtörtént, az adott időpontban már csak be kellett lépni a virtuális térbe, ahol egy hatalmas campus adott helyszínt az eseménynek. A sajtótájékoztató és az új termékek bemutatása a főcsarnokban zajlott, a prezentációk megtekintése után pedig fel lehetett fedezni az egész campust – nyilván, mint egy számítógépes játék során. És hogy miért jó mindez? Azért, mert amíg a szépségápolást nyilván nem fogjuk virtuálisan végezni, ahogyan enni sem tudunk a metaverzumban, addig azonban az utazás macerája nélkül tud találkozni a szakma színe-java egy sajtótájékoztató alkalmával, lehetett beszélgetni, hasznos információkhoz jutni, ráadásul úgy, hogy időt és energiát spórolunk.

És ha már sajtótájékoztató, íme a legfontosabb újdonságok, amelyekkel a FOREO előrukkol nekünk az őszi szezonra:

LUNA™ 4 body

A legnagyobb újdonság a már régen várt LUNA™ 4 body – T-Sonic pulzálással ellátott masszázs kefe a test mindennapos mélytisztításra. Ultra-higiénikus szilikonból készült, a LUNA™ 4 body puha, baktériummentes szilikon sörtékkel, amelyek 35-ször higiénikusabbak, mint a nylon sörték. Klinikailag bizonyított, hogy 99%-ban eltávolítja a szennyeződéseket és a zsírt a bőrről, így az eltömődött pórusok és a pattanások problémája már a múlté.

Használatával csökkenthető a narancsbőr azáltal, hogy célba veszi a kollagén tartályokat, amelyek folyadékot halmoznak fel a bőrben. Javítja a mikrokeringést, a T-Sonic masszázs pedig segít eloszlatni a zsírlerakódásokat. A testkezelő eszköz gondoskodik az egészséges vérkeringésről is, elősegítve a kollagén termelést, amely a bőr rugalmasságáért és ellenállóképességéért felel és így kevésbé lesz hajlamos a cellulit okozta ráncosodásra.

A FOREO innovatív testtisztító keféje lágyan és finoman távolítja el az elhalt hámsejteket, valamint kezeli a benőtt szőrszálakat anélkül, hogy felsértené a bőrt. A T-Sonic masszázs a kezelés alatt kinyitja a pórusokat, míg a szilikon sörték eltávolítják a mélyen ragadt szennyeződéseket és zsírlerakódásokat. Ezzel tökéletesen előkészítik a bőrt a krémek vagy testápolók hatékony befogadására.

LUNA™ 4 plus

A LUNA™ 4 plus egy 4 az 1-ben arctisztító eszköz érett bőrre kifejlesztve, számos népszerű FOREO funkcióval: mikroáram, vörös LED fény, pihentető T-Sonic pulzálás és egy teljesen új technológia, a NIR LED fény. Ez az egyetlen olyan eszköz, amely az öregedés látható jeleit célozza meg, miközben tisztítja az arcot és a nyak körüli területeket. A közeli infravörös LED fény finoman melegíti fel a bőrt, hogy a pórusok kitáguljanak, így a szilikonsörték hozzáférhetnek azokhoz a szennyeződésekhez, amelyek a mélyebb rétegekben lapulnak. A NIR, a közepes és távoli infravörös sugárzáshoz képest jóval hatékonyabban tud behatolni a bőr felszíni rétegeibe; a vörös LED fénnyel kiegészülve pedig együttesen segítenek revitalizálni és fiatalítani a bőrt.

A tesztelők 98%-a jelezte, hogy a bőre simább és puhább, valamint jobban felszívta a bőrápoló termékeket. Valamint a használók 90%-a azt jelezte, hogy a bőre fiatalosabb és egészségesebb lett. A folyamatosan megújuló, fenntartható termlkekkel gyorsan és erőfeszítés nélkül érhetünk el spa-szintű eredményeket az otthon kényelmében.