×

Plastic Dreams: légy üdvözölve Pol Kurucz színes, szürreális világában!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 10. 21.

Tegnap nyitotta meg kapuit Pol Kurucz „PLASTIC DREAMS” című fotókiállítása a Hotel Clark és a Leo Bistro szervezésében. A világhírű, magyar-francia származású művész Brazília, az Egyesült Államok és Magyarország között ingázik, így hatalmas szó, hogy végre Budapesten is megcsodálhatjuk a hagyományos fotóművészeti normákkal a végletekig szembe menő alkotásait.

Az Art Corner művészeti programsorozat következő állomásaként a Hotel Clark és az épület földszintjén található Leo Bistro a kortárs képzőművészet rajongóit szólítja meg, az őszi repertoár pedig egy igazán izgalmas és különleges vizuális világba kalauzol el minket. Pol Kurucz jellegzetes fotóival és digitális művészetével a világ leghíresebb kiállításain, vezető divatmagazinok hasábjain és neves galériák kínálatában is találkozhattunk már. Figyelemfelkeltő és a kereteket feszegető stílusának a célja, hogy felébressze közönségét a média zsibbadtságából, amelyhez vizuális színházat és élénk színek szokatlan keverékét használja. Művei készítésekor többek között olyan világhírű sportolókkal és zenészekkel dolgozott együtt, mint Mike Tyson, Nicki Minaj, Saweeti vagy H.E.R.

„Örömünkre szolgál, hogy Pol első, nagyobb hazai kiállításának az Art Corner ad otthont New York, Miami, London és Los Angeles után. Régóta követjük Pol folyamatosan megújuló, nemzetközi sikerű munkásságát. A művész hazai menedzsmentjének, a The ArtSommelier-nek, azon belül is Kosztyu Marianna és Bányai Zsuzsanna lelkes munkájának köszönhetően a közös munka egyben együtt gondolkodás is volt” – mesélték a szervezők a szerda esti kiállításmegnyitón, ahol a kreatív szakma színe-java és a művészetre éhes közönség is jelen volt. A köszöntőbeszédekből természetesen maga a művész sem maradt ki, aki nagyon fontosnak tartotta kiemelni,

számára a művészet nem a feldolgozatlan traumák manifesztációja, az egyes képeknek nincsenek a gyerekkorba visszanyúló, tudatalatti emlékekből szőtt kimondatlan rétegei. Szeretné, ha mindenki a maga módján interpretálná a látottakat, mert a művészet végső soron erre való.

Történetük viszont nagyon is van, ezekről hallhattunk érdekes sztorikat, mint a lufifóbiával küzdő, arctalan modell lufival a kezében, vagy a hatalmas gumikacsán pózoló maláj szupersztár képe, ami a pandémia miatt meghiusult fotózásnak köszönhetően tulajdonképpen egy 3D-s illúzió. Imádtuk az egészet!

Extra meglepetés volt a kiállítótér különböző pontjain, de a képekhez közel elhelyezett emelvényeken a modellek abszolút kontextusba illő outfitje, amelyek Kiss Márk nevéhez fűződnek: a divattervező színes latex- és bőrruháinak extravaganciája, a lányok merész sminkje és frizurája tökéletes kiegészítése volt a tárlatnak.

 

Pol Kurucz „Plastic Dreams” című kiállítása 2022. október 20. és december 1. között várja az érdeklődőket a Hotel Clark lobbijában és a Leo Bistro étteremben, ahol a művek megvásárlására is lehetőség van.