×

SlowXmas 2022: Lassulj le Te is a BUM adventi programsorozatával!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 11. 25.

Kiállítások, koncertek, adventi workshopok és sok más kreatív program várja az érdeklődőket november 25. és december 24. között az idén 5. alkalommal megrendezésre kerülő SlowXmas programsorozat keretein belül!

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott BUM szervezet célja, hogy felkarolja a főváros tematikus utcáit és egyfajta együttműködést teremtsen köztük. Az adventi időszakban pedig kiemelten fontos számukra, hogy az ünnepre az összefogás szeretetteljes erejével hangolódjanak, így a közösségépítés és egymás kölcsönös segítése érdekében idén is összefogott az öt utca: a Bartók Béla Boulevard, a Falk Art&Antique Street, a Fashion Street, a KultUnio és a Ráday Soho.

A programsorozat sajtómegnyitóján, amelynek a budapesti Assisi Szent Ferenc Plébániatemplom adott otthont, a Fashion Street is részt vett. A kezdeményezést Király Gabriella bevásárlóutca menedzser ismertette, majd ezután az utcák képviselőinek rövid bemutatkozását halhattuk. A megnyitót követően megtekinthettük az Ybl Miklós által tervezett, eklektikus, háromhajós templomot. Idegenvezetőnktől rengeteg érdekes információt halhattunk az épület restaurálásával és történetével kapcsolatban. Megtudtuk például azt, hogy hogyan működik a fűtési rendszere, miként cserélték ki ablakait és hogyan dolgozott a tervein Ybl napi 24 órát. A szervezők természetesen a komfortról sem feledkeztek meg, így finom szendvicsekkel és ízletes kávékkal várták a sajtó képviselőit. A SlowXmas programjai is ugyanilyen színvonalasak, mint megnyitója volt, így mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni az elkövetkezendő időszakot.

Addig is, íme egy kis ízelítő arról, melyik utcában milyen program várható!

Az Art&Antique Street a tőle megszokott módon szebbnél szebb kiállításokkal, jótékonysági vásárokkal és aukciókkal várja az érdeklődőket. Mindemellett idén egy téli kincskereső sétát is szerveztek a Falk Miksa utcában.

A Bartók Béla Boulevard 2022-ben számos arcát mutatja meg. Programjai között olyan workshopok találhatóak, mint a mackóvarrás, az agyagszobor készítés, vagy éppen egy pecsét és print workshop.

A Ráday Soho nyüzsgő mindennapjaihoz híven káprázatos színházi előadásokra és bemutatókra invitálja a résztvevőket.

A KultUnio utcában kiállításmegnyitókon és koncerteken vehetünk részt, meghallgathatjuk például Takáts Eszter szerelemről szóló, akusztikus dalait.

Végül, de nem utolsó sorban pedig a mi utcánk, a Fashion Street egyedülálló ünnepi fénydíszei és csodaszép karácsonyfája mellett a már megszokott Mercedes fényautóval és a Pappas Auto vitrinbe rejtett csodaautójával kápráztatja el a járókelőket, december 6-án pedig három év után végre visszatér a mindenki számára nyitott, ikonikus Mikulás ünnepségünk is!

Az érdeklődők a BUM honlapján egy virtuális adventi naptárban találhatják meg a programokat. Legyetek résen és kövessétek, hogy melyik nap mit rejt a kalendárium!