×

Viva Magenta – íme a 2023-as év színe a Pantone szerint

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 12. 5.

Csupa energia és erotika a Pantone által diktált slágerszín 2023-ra – reméljük, ezek a tulajdonságok az egész évet jellemezni fogják!

A szín- és formatervező cég 2000 óta választja ki az év színét, amelyhez a divat, a lakberendezés, a filmvilág, a technológia és más egyéb, vizuális területek aktuális trendjeit is górcső alá veszi, az eredménnyel pedig amellett, hogy tükröt kíván tartani a kortárs kultúrának, a korszellem hangulatát is igyekszik megragadni. Ezt tekintetbe véve a 2023-es magenta igencsak eltér a korábbi évek választásaitól. A 2019-es Living Coral, a 2020-as Classic Blue, a 2021-es Illuminating Yellow és Ultimate Grey, valamint a 2022-es Very Peri lilája is mind a harmóniára, békére, nyugalomra összpontosítottak, a bíborvörös és az élénk rózsaszín határán álló, intenzív céklás magenta azonban jócskán felrázza a kedélyeket.

A Viva Magenta PANTONE 18-1750 a vörös színek családjában született, hivatalos meghatározása szerint pedig egy olyan árnyalat, amely az erőt és a bátorságot demonstrálja, merész és vibráló, az életöröm és az optimizmus ünnepe, amellyel új narratívát írhatunk.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

A Viva Magenta és a Pantone marketingje is a korszellem tükörképe: a szín kiválasztása után a Pantone a Midjourney, a mesterséges intelligencia képgeneráló eszközét használta a szín művészi értelmezéséhez. A Pantone ezeket a képeket „Magentaverse”-nek nevezi, amelyet a vállalat egy végtelen, felfedezésre váró, új ökoszisztémaként ír le. És bár az élénk szín a technológiai fejlődést tükrözi, a Pantone szerint a választást valójában a természet ihlette. A szín hasonlít a kárminvörösköz, amely egy természetes színfestő- és adalékanyag, amit a bíbortetű nőstény egyedeiből nyernek ki. „A technológia korában a természetből és a valóságosból igyekszünk inspirációt meríteni. Már a neve is elárulja, hogy ez egy olyan szín, amellyel ünnepelni lehet, egy túláradó árnyalat, amely optimizmust és örömöt sugall. Kizárt, hogy ezt a színt viselve ne irányuljon rád minden figyelem” – magyarázta Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója. És ez így is van, úgyhogy gyorsan össze is gyűjtöttünk nektek pár beauty- és divatterméket hasonló árnyalatokban, amellyel nagy sikert fogtok aratni!

MAC Cosmetics Matte Lipstick D For Danger

Gucci 404 Cassie Magenta, rossetto Rouge à Lèvres Mat

Chanel Rouge Allure Ink 160 Rose Prodigious

Táska, Benetton

Garbó, Reserved

Kabát, Tommy Hilfiger

Csizma, Inuikii