×

5 olasz vígjáték a Netflixről az év legdepisebb napjára

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 01. 16.

Ma van január harmadik hétfője, az úgynevezett Blue Monday, amely bizonyos brit tudósok szerint az év legdepisebb napja. Igaz vagy sem, mi most feldobjuk az estéteket öt olyan olasz filmmel és sorozattal, amitől tuti felvidultok. (Eredeti nyelven, magyar felirattal, nyilván.)

Ha eddig majd kicsattantatok a jókedvtől, jobb, ha tudjátok, ma van a híres Blue Monday, vagyis az év legszomorúbb napja, amelynek létezését nyilvánvalóan egy brit tudós találta ki, megcáfolhatatlan kijelentését pedig egy matematikai képlettel is alátámasztotta.

Vesd magad a mélybe!

Per lanciarsi dalle stelle

Legjobb barátjának utolsó kívánságát teljesítve egy fiatal, súlyos szorongási zavarokkal és pánikrohamokkal küzdő fiatal lány próbálja meg legyőzni félelmeit egy bizonyos lista alapján. A kalandok során persze lesz min nevetni, lesz hol magunkra ismerni és lesz lehetőség szurkolni is, hogy a főhős megtalálja a szerelmet.

Asztrológiai útmutató összetört szíveknek

Guida astrologica per cuori infranti

A Silvia Zucca regénye alapján készült minisorozat Alice történetét meséli el. A szingli csaj a munkájába menekül(ne) a magánéleti kudarcok sora után, persze úgy nehéz, hogy az exeddel és annak új menyasszonyával együtt dolgozol. Egy nap azonban találkozik egy karizmatikus asztrológusssal (nem, nem szeretnek egymásba, a fiú meleg), akivel beindítanak egy tévéműsort, ami az asztrológiára épül, és aminek persze elsöprő sikere lesz. És akkor belép a képbe az új főnök, és elkezdődnek a bonyodalmak, kínos sztorik, béna randik és minden, amit a Bridget Jones filmekben is imádtunk, csak olaszosan. Még jobb.

Vacsora négy főre

4 Metà

Négy szingli, két párhuzamos valóság és egy kérdés: létezik-e lelki társ? Ilenia Pastorelli, Matilde Gioli, Giuseppe Maggio és Matteo Martari a főszereplői az Alessio Maria Federici rendezte 4 Metà című romantikus vígjátéknak, amely a mi lenne ha…/mi lett volna ha… kérdéseit boncolgatja úgy, hogy párhuzamos valóságok platformján tárja a szemünk elé a fiatalok különböző felállásban alkotott párosait és az így léterjött párkapcsolatok létjogosultságát.

A tűzforró nap alatt

Sotto il sole di Riccione

Egy könnyed, nyári sztori Riccione tengerpartján dolgozó/ejtőző fiatalokról, útkeresésről, szerelembe esésről és nem esésről, de érzékenyítésről és elfogadásról is. A legjobb választás egy sötét téli estére.

Utálatos karácsony

Odio il Natale

Időszakban kicsit aktuálisabb, de nem kevésbé vicces (akkor sem, ha kicsit tipikus) sztori a nagycsaládi karácsonyokról, ami a szingliknek általában egyenlő azzal a rémálommal, hogy az anyáktól a nagybácsikon át mindenki azt várja, mikor mutatnak be végre valakit, aki a potenciális nagy ő lehet. Egy fiatal nővér 24 óra alatt próbál találni valaki prezentálhatót, több kevesebb sikerrel.