×

Sabato De Sarno lett a Gucci új kreatív igazgatója!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 02. 1.

Alessandro Michele távozása után jó sokat várt a divatház az őt követő személy bejelentéséig, nem véletlenül. Nem lehet egyszerű egy ekkora zsenitől átvenni a stafétát, mindenesetre kíváncsian várjuk, mit kezd a nápolyi tervező a Gucci-örökséggel.

A Kering francia luxuscsoport, amely a Guccit is magáénak tudja, szombat reggel jelentette be, hogy hosszas mérlegelés után Sabato De Sarnót választotta a divatház élére. A nápolyi tervező neve nyilván nem ismeretlen a divatszakmában, és az általa eddig bejárt út bőven alátámasztja a mostani trónra ültetést – mert nehéz lenne máshogy nevezni egy ilyen karrierállomást. Még akkor sem, ha nem egy kispályásról van szó: De Sarno 2005-ben kezdett a Pradánál, onnan a Dolce and Gabbana következett, majd a Valentino, ahol 2009-ben kinevezték kreatív igazgatónak. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@gucci által megosztott bejegyzés

A választás egyébként már csak azért is jó hír az olasz divat számára, mert ismét egy tapasztalt, hazai bennfentest kap a luxuspiac az egyik legfontosabb vállalatának élére.

Új szerepkörében De Sarno a nagybetűs stílust képviselve felel majd a Gucci életérzésért, gondoskodva a női, a férfi és a bőráru kollekciókról, illetve az élemód kategória is hozzá tartozik majd. Ő lesz a következő ember Marco Bizzarri, a márka elnök-vezérigazgatója alatt. 

Nekünk pedig nem marad más, mint minden jót kívánva kíváncsian várni a szeptemberi Milano Fashion Weeken a debütálást!

Borítókép: ©Riccardo Raspa