×

Ezeket a férfi illatokat szeretik legjobban a nők!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 02. 6.

Ellenállhatatlan klasszikusok fás jegyekkel, levendulával, sáfránnyal és kardamommal – íme, azok a férfi parfümök, amiknek képtelenség ellenállni.

Edzéshez vagy a mindennapokhoz, ha valahonnan érdemes inspirációt gyűjteni kitartás-ügyileg, az az élsportolók világa. Íme a jelenleg futó legizgalmasabb és legnézetebb Netflix-tartalmak, amik után tuti pozitívabban kelsz majd fel a kanapéról!

Az emberek behunyhatják a szemüket a nagyság előtt, a szörnyűség előtt, a szépség előtt, fülüket is eldugaszolhatják a dallamok vagy a hízelgő szavak elől. De az illattól nem menekülhetnek. Mert az illat a lélegzet testvére. Vele együtt lopakodik be az ember testébe, nélküle nincs élet, nem lehet kikerülni. És az illat közvetlenül a szívbe hatol, és ott határozottan dönt vonzalomról és megvetésről, undorról és kedvességről, szerelemről és gyűlöletről.

Írja Patrick Süskind A parfüm című zseniális regényében, és akkor még nem esett szó a csábításról, vagy éppen az első benyomásról, ami szintén nem elhanyagolható, amikor illatot választunk magunknak. Hogy egy másik klasszikust idézzünk Coco Chanel személyében: „A parfüm az érkezés hírnöke és a távozás meghosszabbítója.” Léteznek ugyanis olyan illatkompozíciók, amelyek valóban képesek felejthetetlenné tenni magukat, és elég csak egy kósza fuvallat, hogy felkavarodjanak ősrégi, elfeledett vagy mélyre eltemetett emlékek, amiket egy illat csalogat elő belőlünk.

A férfi fürdőszobapolcok kedvence aromái közé tartozik például a levendula, a kardamom, a sáfrány, a pézsma és persze a vanília és uborka, amelyek abszolút afrodiziákumnak számítanak. Ezeket az összetevőket figyelembe véve a GQ összeállította a listát, amely a legeladottabb és legkedveltebb parfümöket tartalmazza mind a férfiak, mind a nők szerint.

BLEU DE CHANEL 

Új-Kaledóniából származó szantálfa bolondítja meg az eau de parfumöt, amely újraírja a modern úriember kódjait. Az intenzíven fás illatú, aromás illat lassan tárja fel valódi arcát: a lét szabadságának dicséretét.

COLONIA PURA DI ACQUA DI PARMA

Eau de cologne citrusokkal, korianderrel és pacsulival, amely a bőr melegségét emeli ki, vizes illata pedig egy olasz délután lazaságát idézi.

TERRE D’HERMÈS 

Egy parfüm, amelyet minden évben megújítanak. Azért közkedvelt, mert az ásványi és fás jegyeket most a citrusok és a shiso élénksége egyensúlyozza.

L’IMMENSITÉ BY LOUIS VUITTON X YAYOI KUSAMA

Február 14-ig kapható a limitált kiadású parfüm, gyömbér, ambroxán és borostyán illatjegyekkel. Azért szeretjük, mert a teljes szabadság izgalmát emeli ki, mint egy életreszóló utazást.

DOLCE & GABBANA LIGHT BLUE

Az örök bestsellerek közé tartozik ez az eau de toilette, amely olyan friss, mint egy friss csobbanás a tengervízben. A bergamott a szecsuáni borssal és a pézsmával kombinálva friss és fűszeres érzetet kelt, és a mediterrán vidékre emlékeztető illatokat szabadít fel.

BOSS THE SCENT ABSOLUTE FOR HIM

Eau de parfum gyömbérrel, mondiagyökérrel és vetiverrel. Azért sikeres, mert a klasszikus illathoz fűszeres jegyeket és afrodiziákumot kevertek, megbolondítva az alkoholos rum édességével.

EAU SAUVAGE, CHRISTIAN DIOR

Eau de parfum, amelynek aromás erejét a vetiver és a citrusok fokozzák. Egy igazi klasszikus, amely úgy melegíti fel a bőrt, ahogyan csak a nap tudja, és annál intenzívebbé válik, minél többet viseled.

ACQUA DI GIÒ, GIORGIO ARMANI

Egy ikonikus eau de toilette, amely a természet és a hitelesség illatát árasztja. Érzéki óda a bolygó tökéletességéhez, és mert szabadsággal tölti meg az ember bőrét.

És minden célzás nélkül, de vészesen közeleg a Valentin-nap!

Cover: ©Hugo Boss / The Scent Campaign with Theo James