×

A kreativitás határait feszegeti a Monclerbe öltöztetett Mercedes G-osztály

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 02. 25.

A London Fashion Weeken prezentálták a Project Mondo G névre keresztelt koncepciót, amely során a Moncler pufikabátba bújtatta a világ leghíresebb terepjáróját. 

Nagyon szeretjük azokat a kollaborációkat, amikor két eltérő szegmens vezető brandjei állnak össze, és ha ebből az egyik a divat, az végképp hab a tortán. Persze nem ez az első alkalom, hogy a divat világából valaki hozzányúl egy Mercedeshez, a G-osztály a Louis Vuitton egykori kreatív igazgatóját, Virgil Abloh-t is megihlette, ezúttal pedig a Moncler szabta személyre az egyik legmenőbb terepjárót: a stílus és a funkcionalitás jegyében megalkotott legújabb Mercedes koncepcióautó minden képzeletet felümúl. 

Mercedes-Benz x Moncler collaboration

A londoni divathéten bemutatott Moncler: The Art of Genius show a kreativitás határait feszegette, miközben stílusosan hidalta át a különböző iparágak közötti szakadékot. A G-osztály különleges újragondolása Project Mondo G néven hallgat, a mű (mert valljuk be, ez a verda így felér egy műalkotással) több mint egy évig készült. 

A Mercedes-Benz Group AG formatervezési vezetője, Gorden Wagener szerint a műalkotás a G-osztály erős geometriáját ötvözi a Moncler pufidzsekik lágyabb formáival ötvözve. Britta Seeger, a Mercedes-Benz igazgatótanácsának tagja elmondta: „Ez a projekt sokkal mélyebb, mint egy szponzori elkötelezettség. A különböző tervezőkkel való együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy out-of-the-box gondolkodjunk, és új közönséget érjünk el az autóiparon kívül is.”

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mercedes-Benz (@mercedesbenz) által megosztott bejegyzés

Fotók: Mercedes-Benz Ag/Thibaut Grevet