×

A vízi élet inspirálta a Louis Vuitton Cruise 2024 bemutatóját

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 05. 25.

A Maggiore-tónál fekvő Isola Bella szolgált helyszínként Nicolas Ghesquière első olaszországi bemutatójához, a Cruise 2024-hez.

Nicolas Ghesquière a Cruise 2024 bemutatóját a Maggiore-tó aprócska magánszigetén, Isola Bellán rendezte meg, amely egykor 500 évig a híres Borromeo családé tulajdonában állt. A show az első alkalom, hogy a francia luxusház Olaszországban mutatkozott be. A világ minden tájáról érkeztek hírességek a szigetre, többek között Oprah Winfrey, Madonna és mások is az első sorban ültek a bemutatón.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Louis Vuitton (@louisvuitton) által megosztott bejegyzés

A bemutatónak a Maggiore-tónál lévő Isola Bella szolgált helyszínként

Amikor Nicolas Ghesquière búvárruhákat készít, az anyatermészet válaszol a hívására. A Louis Vuitton Cruise 2024-es bemutatójának estéjén a Borromean-szigeteken annyira zuhogott az eső, hogy a tervező azt a nehéz – de bölcs – döntést hozta, hogy a bemutatót bentre költözteti. A bemutatóra a naplemente idején került volna sor a Maggiore-tó partján fekvő Isola Bella függőkertjeiben, ahol egy 17. századi palota áll.

designscene.com

Az Isola Bella és a vízi élet inspirálta a Cruise 2024 kollekciót

Az észak-olaszországi tavak a szabadidő és a szépség helyszínei. Ezt mi sem szemlélteti jobban, mint az Isola Bella bolondsága: egy nem evilági, szinte már sci-fi-szerű alkotás, amelyet kizárólag a szépség kedvéért hoztak létre; egy életre keltett fantázia. 

A Louis Vuitton Cruise 2024 kollekcióban Ghesquière a misztikus víz alatti fantáziavilágból merített ihletet, így adva át a high fashion mermaidcore éteri változatát a közönségnek. A sajtónak kifejtette:

Azzal az ötlettel indultunk, hogy a lányok a vízből jönnek ki, mint a tó sellői, és valami mássá alakulnak át, mint például egy képzeletbeli virággá.

Fiatalos képzelettel és a mesékkel játszva a kollekció a búvárfelszerelésekből vett tervezési jegyeket, uszonyszerű gallérokat és vízcseppekre emlékeztető részleteket használva.

A vízi témát kiegészítve, a búvárdzsekiket a mindennapi viseletre tervezték, és olyan bonyolult nyomatokkal készültek, amelyek a híres A nagy hullám Kanagavánál című festményen látható textúrákat idézik, miközben a hatalmas tengerekben élő lényekről mesélnek. A kollekcióban a textúrák keverednek, beleértve a vegyes tankruhákat, a köntösöket és sellőpikkely-szerű flitteres szoknyákat, amelyeket tengerészdzsekikkel párosítottak.

Itt láthatjátok a Louis Vuitton Cruise 2024 kollekció darabjait:

Szokás szerint rengeteg híresség érkezett a bemutatóra, akiket az eső sem tántorított el az estétől. Miután a múlt héten Cannes-ben számos fenntartható Louis Vuitton darabot mutatott be, Cate Blanchett rövid repülőúttal Észak-Olaszországba utazott, és egy térdig érő, szürke, mélyen dekoltált, hátul teljesen nyitott ruhában vett részt a bemutatón. Más Louis Vuitton-nagykövetek is csatlakoztak az estéhez, köztük Alicia Vikander, Emma Stone és Jennifer Connelly is. A legváratlanabb vendég azonban Oprah volt, aki egy öves, törtfehér ingruhában és egy hozzá illő nadrágban érkezett, és Gayle King és Ava Duvernay mellett pózolt a fotókon.

Borítókép: Vogue