×

DIORIVIERA: egy kollekció a végtelen nyár ígéretével

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 06. 13.

A Maria Grazia Chiuri által megálmodott Dioriviera nyári kapszulakollekció egy napsütötte ruhatárat tár elénk. A finom és nőies kreációkat az ikonikus Toile de Jouy minta öltözteti a rózsaszín és a szürke árnyalataiba. Nem beszélve a lifestyle kiegészítőkről.

Azt már megszokhattuk a Dior kreatív igazgatójától, hogy sosem aprózza el a dolgokat. Ezt most is bizonyította, hiszen a Dioriviera 2023-as kapszulakollekciója egy igen bőséges terméksort kínál mindazoknak, akik komolyan veszik a nyár kimaxolását. A ruhákon és cipőkön túl ugyanis hasznos kiegészítők tárházát, de szabadidős játékokat is felvonultat. Ennek a Toile de Jouy mintába öltöztetett, napszítta ruhatárnak a meghosszabbításaként a Dior Maison nyári alapdarabjai is bemutatkoznak, köztük egy jógamatrac, egy szörfdeszka, egy napernyő és számos strandjáték. Egy sor finom dísztárgy, étkészlet, teríték és hímzett párna fokozza ezt az életművészethez szóló ódát.

Dioroviera – minden, ami a vízparti ejtőzést újabb szintre emeli

Vannak a strandruhák, bikinik, papucsok, fürdőlepedők, mint alap strandfelszerelés. És aztán vannak azok a sporteszközök, amelyeket leginkább nyáron szeretünk használni, a napfényes ég alatt, jó időben, a strandon, amikor elég volt a nyugodt olvasgatásból. Ilyenkor mi lehet menőbb annál, minthogy elővesszük a Dior-logóval ellátott jógamatracot, petanque-készletet, ping-pong ütőket, és persze a dizájnerkulacsunkat? Elmondom: semmi. Mert a divat mindehol ott van, és mindenhez hozzáteszi a magáét, a lehető legjobb értelemben. Persze nem mindenki tartozik azon kiváltságosok közé, hogy mondjuk egy többezer eurós szörfdeszkával lovagolja meg a hullámokat, de a gyönyörködtetés sem utolsó szempont. 

Íme pár nagy kedvenc!

Nyári gardrób minden alkalomra

Visszatérve a ruhákra és a kollekció bőségére, Maria Grazia Chiuri kétségkívül méltó örököse Christian Diornak. Akárcsak az alapítónak, a jelenlegi kreatív igazgatónak is a vérében van a mediterrán elegancia, ami nem abban merül ki, hogy a jól ismert, ikonikus darabokat bújtatja mai köntösbe. Minden egyes ruhadarabnak megvannak a stíluskülönbségei, amelyek a végtelenségig variálhatóak. A selyemszoknyától a kapucnis pulcsiig, a midiruhától a piképólóig, a különböző fürdőruhavariácóktól a legalább tízféle lábbeliig tényleg minden van. A Dioriviera kapszulagardróbjával nincs olyan esemény a világon, ahová ne tudnánk tökéletesen felöltözni. Ha vásárlásra nem is javasolt mindenkinek, stílusrablásra azért kiváló!

Képek: Courtesy of Dior