×

Címlapon Tóth Andi – megjelent a NUDE issue, a Fashion Street Magazin legújabb lapszáma

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 06. 20.

#thenudeissue – legújabb magazinunk a meztelenség körül forog, és ez alkalommal sem csak a felszínt kapargattuk. Címlapon Tóth Andi, de rajta kívül is hihetetlenül izgalmas arcok – sportolók, modellek, zenészek, influenszerek – vallottak arról a Fashion Street Magazinban, mit jelent számukra a test és a lélek pőresége. És persze készült róluk egy sor cool és szexi fotó is.

Címlapon Tóth Andi

Mitől függ, hogy a meztelenség degradálja-e az embert? Az alanytól? A fotóstól? A kontextustól? Vagy minden a befogadótól függ, mert úgyis azt vagyunk hajlandóak látni, amit látni akarunk? Mi kíváncsiak voltunk Tóth Andira, egy nagyon megosztó fiatal nőre, függetlenül attól, hogy éppen melyik irányba billen a (bulvár)média által vezetett megítélés nyelve. Tisztán és tiszta lappal, előítéletektől mentesen fotóztuk és kérdeztük, hogy megismerjük az embert a lehengerlő ruhakölteményekből és csodaszép sminkekből álló, jól felépített pajzs mögött. Ebben Ajkai Dávid segített nekünk.

Nude Love: a szerelem pőresége

A lét milyen mélységeit élte meg Szentesi Éva, amikor végre beteljesült a szerelmük Veréb Viktorral? Hogyan talált egymásra a tel-avivi nyüzsgésben az éppen összetört szívű Steiner Kristóf és Nimrod Dagan? Hány év és hány összeomlás kellett, hogy Gombos Cintia és Molnár Tamás eljussanak az első találkozástól az első randiig, hogy azóta is tökéletes harmóniában egészítsék ki egymást? Mi kellett ahhoz, hogy Kaptay Annamária teljes szimbiózisba kerüljön a Pécsett élő, ír származású Ian O’Sullivennel?

Címlapon Tóth Andi

A párosainkban nemcsak az őket összekötő szerelem a közös, de az a hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel teli út is, amin végig kellett menniük azért, hogy egymásra találjanak. Négy páros, négy hihetetlenül izgalmas szerelmi történet, négy őszinte interjú. A fotóanyagot köszönjük Wertán Botondnak, aki az issue-hoz méltó őszinte, intim és spontán képeket készített nekünk.

Testről és lélekről: Jakabos Zsuzsanna

Hogyan alakul az önelfogadás olyasvalaki életében, aki szinte meztelenül, úszódresszben tölti élete nagy részét? Egyáltalán lehet-e kérdés, hogy szeretjük-e a testünket, ha az nap mint nap a komfortzónájából kiszakítva teljesíti az agyunk minden parancsát? És meddig lehet ezt bírni? Jakabos Zsuzsanna 5 olimpián vett részt, 23 Európa-bajnoki érem tulajdonosa, szupermodellnek is kiváló testi adottságaival pedig harmincévnyi élsportolói pályafutás van mögötte. Volt miről beszélgetni vele a témában, úgyhogy lesz mit olvasnotok. A képeket köszönjük Varga Mattinak, egy nagyon különleges látásmódú fiatal fotóslánynak, aki a Miskolctapolcai Barlangfürdőből olyan kontextust alkotott, amire kevesen lennének képesek.

Nyári olvasnivalók kevés ruhában

Ha NUDE issue, akkor nem lehet szó nélkül elmenni a naturista és nudista kultúrtörténet mellett sem, amelyről Papp Sándor írt egy izgalmas cikket, és amelyből az is kiderül, hol találhatóak ma Európa legizgalmasabb és legtitkosabb pucér strandjai. Zahorján Ivett a tőle megszokott kritikai gondolkodással dolgozta fel a manapság divatos #bodypositivity témát. Obersovszky Gyula férfi szemszögből közelítette meg a sokszor indokolatlan prüdéria kérdését.

Címlapon Tóth Andi

És persze nem hiányozhatnak az irodalmi írások sem! Ez alkalommal is két remek kortárs szerző fogadta el a felkérésünket. Tóth Krisztina, József Attila-díjas költő és író, valamint Totth Benedek író és műfordító járta körbe az adott tematikát, amelyhez Mészáros Lúcia készítette el a portrékat illetve az illusztrációkat.

A nudista fotós: Fejér Bernadette

Fejér Bernadette fotói első ránézésre meghökkentőek, második ránézésre viszont már képes a befogadó tudatába hatolni a természetesség lehengerlő szépsége. Művészetének középpontjában a test meztelenségén túl az ember és a természet közötti kapcsolódás áll, alanyai olyan civilek, akik helyén tudják kezelni a pőreség valódi erejét, amely jóval túlmutat a szexualitáson. A művész identitását az erdélyiekre jellemző természetközeliség határozza meg, nemrég megjelent fotóalbumának alcíme: Az Isteni nőiesség. Testünk egy szent templom. Ebben a szellemben olvashattok vele egy nagyon izgalmas interjút, nem beszélve a szöveget kísérő fotóiról.

Címlapon Tóth Andi

Divatanyagok

Angolul a nude szó messze nemcsak a meztelenséget jelenti, hanem azt a színpalettát is, amely a testünk színéből kiindulva egy sor árnyalatot foglal magában. A divatban – akárcsak a dizájn- és beautyszférában – töretlen a nude népszerűsége a letisztult összhatás és a kombinálhatóság miatt. Ezt mutattuk be egy rendhagyó divateditorialban, amelynek másik fő pillére az impresszionista festészet volt, és amely Kiss Márk szettjeivel Martin Wanda romantikus fotóin elevenedik meg. A helyszínért pedig nagyon hálásak vagyunk a gödöllői Keramikus Kertjének.

De ha nude, a már említett beauty trendet sem hagyhatjuk szó nélkül, amit a Next Productionnel közösen még tovább csavartunk. A Gregus Máté által készített fotósorozat fókuszában a #nomakeupmakeup mellett a meztelen testrészletek, a víz érintése, a csodaszép ékszerek és fehérneműk állnak.

A magazint június 1-től keressétek a Relay és Inmedio újságosstandjain, a MOL, OMV és Shell benzinkutakon, valamint a kiemelt Auchan és Tesco hipermarketekben. Imádni fogjátok!