×

Tenniscore: a legsportosabb, leghűsebb, legszexibb nyári trend

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 07. 4.

A világ legismertebb füves pályájától a legmenőbb kifutókon át már a streetstyle-ban is ott a tenniscore!

Nem kérdés, a teniszruha a nyár egyik legmenőbb trendje. Kényelmes, hűvös és szexi, így nem csoda, hogy július derekán mindenkit utolér az őrület. És ha mindez nem lenne elég, akkor jön Wimbledon. A legelőkelőbb sportesemény, ahol egészen pontosan 8 mm lehet a fű hossza, ahol epret szolgálnak fel frissen vert tejszínhabbal a VIP vendégeknek, és ahol még mindig kizárólag hófehérben pompázhatnak a versenyzők. A hibátlan megjelenés a nézők és a játékosok számára egyaránt cél. Miközben a sportág legikonikusabb zöld pályájának lelátóira az A-kategóriás hírességeket várják, a teniszstílus átlépi a fehér krétával jelölt határokat, és a szezon legmenőbb trendjévé válik. Ki ne akarna egy ilyen életérzés részese lenni? 

tenniscore

Princess Diana at the Vanderbilt Racquet Club, 1988

Tenniscore – azért nincs új a nap alatt

Persze nyilván nem idén találták fel a spanyolviviaszt, ami a sport és a divat tökéletes szinergiáját illeti. A teniszruhák már jó ideje nagyot mennek,  meghódítva  mind a luxusbrandek, mind a fast fashion márkák esztétikáját, amelyek a rövid ujjú pólóingeket és a rakott szoknyákat egy másik szintre emelték. Hogy megünnepeljük a szezon legjobban várt, kéthetes sporteseményét, vagy egyszerűen csak felzárkóznátok a legújabb divathoz, íme, hogyan értelmezhetjük újra a teniszstílust a pályán kívül.

Az athleisure feltámadása

Az it-girlöktől a sztárokig mindenki viseli a szabadidős ruhadarabokat, amelyek kétségkívül a covid során váltak igazi trenddé. Igen, még a legslamposabb szettek is menőnek számítanak egy jól eltalált statement ékszerrel és mondjuk egy cool színpalettával. Így nem csoda, hogy a kényelem vezérelte trendek közé megérkeztek a funkcionális sportfelszerelések is. Kezdődött a jógával, aztán szépen lassan, ahogyan újra kiszabadultunk a sportpályára, jött a többi sport is.

Arról nem beszélve, hogy a tenisz, mint az előkelők sportja, mindig is szoros kapcsolatban állt a divattal. A luxus hullámát meglovagolva pedig a 2023-as nyár teniszstílusa előkelő, de kifinomult, sportos, de pillanatok alatt képes átváltozni valami lazán elegánssá.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lacoste (@lacoste) által megosztott bejegyzés

A tenniscore a divatdiktátorok szerint

Vannak olyan márkák, amelyeknek a teniszruházat a DNS-ükben van (lásd Lacoste), és vannak olyanok, amelyek csak nemrég fedezték fel maguknak, meglovagolva a trendet. A 2023-as tavaszi-nyári kifutókon voltak kirívó és emlékezetes darabok, például a Coach és a Casablanca miniruhái. De előfordult néhány, a teniszhez könnyen visszavezethető kiegészítő, például ütők és napellenzők a Marine Serre és a Pucci kifutóin.

A statement darabok

A tenniscore-hoz való közeledés a mindennapokban nem is annyira nehéz feladat, mint inkább egyensúlyozás. Az irodában a hivatalos wimbledoni egyenruhában való megjelenés kerülendő, de a stílus néhány statement darabjának beillesztése a ruhatáradba jó ötlet lehet, kiváló eredménnyel. A kihagyhatatlan must-have darabok közé tartozik a pliszírozott szoknya, a rövid ujjú pólóing. Ez utóbbi a kifutókon nagyon kedvelt darab, amely a formálisabb öltözködési szokásokhoz is jól illik. Valamint a cakkos pulóver, a vállra kötött kardigánok és a sportos felsők. A sportcipőket pedig már nem kell bemutatni, amit viselhetünk egy magas frottírzoknival. És ha már kiegészítő, a visorról se feledkezzünk meg, stílusos és áldásos a nyári melegben. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MARINE SERRE (@marineserre_official) által megosztott bejegyzés

És végül. A tenniscore valóban egy trend, de ugyanúgy egy hozzáállás és egy pózolási mód is. Ahhoz, hogy úgy nézz ki, mint aki épp most lépett le a pályáról Wimbledonban, vagy épp egy ottani döntő előtt áll, nem elég a kinézet. Tartás is kell hozzá.

Cover: Pinterest