×

Hódít a skandináv stílus — öltözz úgy, mint Matilda Djerf!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 08. 16.

Ha érdekel a divat és követed a legújabb történéseket, biztosan nem kell bemutatnom a svéd influenszert, Matilda Djerfet. A Djerf Avenue márka megálmodója egy igazi stílusikonná nőtte ki magát az évek alatt. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk mindent, amit érdemes tudnod, ha hasonló stílusra vágysz. 

A cowboycsizma még mindig főszerepben van, és minden (rossz) beidegződés ellenére sem csak télen lehet viselni. Bizonyíték kell? Íme 3 szett, hogyan viseld idén nyáron!

Laza, könnyed, de ugyanakkor összeszedett és hihetetlenül cool. Így jellemezném Matilda Djerf öltözködését. A svéd influenszerből kinőtt business lady milliók szívét rabolta el kedves, közvetlen, autentikus énjével — és persze kifogástalan ízlésével. 3M Instagram és 1.5M TikTok követővel büszkélkedhet a Djerf Avenue márka megálmodója, és nem véletlenül. Sikkes minimalista stílusát sokan magukénak szeretnék tudni. Lássuk mi kell ahhoz, hogy becsempésszünk egy kis skandináv hangulatot a ruhatárunkba.

Stílusszakkör Matilda Djerf módra!

#1 Vissza az alapokhoz!

A minimalista stílussal kapcsolatban olyan gyakran emlegetett alapdarabok tényleg hihetetlenül fontosak! A tökéletes basic termékekkel — gondolj például egy egyszerű fehér pólóra, farmer nadrágra, enyhén oversized blézerre, egy pár loaferre — létre tudunk hozni egy időtlen ruhatárat. Az emberek egyre inkább hajlandóak befektetni minőségi alapdarabokba, amik évekig kitartanak majd, megőrizve eredeti formájukat. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MATILDA DJERF (@matildadjerf) által megosztott bejegyzés

#2 Színpaletta szezonális árnyalatokkal 

Matilda Djerf gardróbja tele van neutrális színekkel — fehérek, feketék, barnák — kiegészítve szezonális változtatásokkal. Tavasszal és nyáron előkerülnek az olyan világos pasztellek, mint a sárga, a rózsaszín és a kék. A napsütéses évszakokban előszeretettel hord krémárnyalatokat és apró, virágmintás darabokat.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MATILDA DJERF (@matildadjerf) által megosztott bejegyzés

Ősszel és télen pedig a sötétebb, borongósabb hangulatú színek vannak középpontban. A szürke megannyi árnyalata, sötétbarna, sötétkék és persze fekete minden mennyiségben, piros részletekkel kiegészítve.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MATILDA DJERF (@matildadjerf) által megosztott bejegyzés

Ajánlott egy színpalettán belül mozogni, ha a gardróbod alapjáról van szó, mivel így könnyedén tudod variálni ruhadarabjaidat, maximálisan kihasználva őket.

#3 Kiegészítők minden mennyiségben

Hogy legyen egy kis izgalom a dologban, Matilda Djerf azt ajánlja (amivel teljesen egyetértünk), hogy ne féljünk kiegészítőkkel kísérletezni. Így tehetjük igazán személyessé a megjelenésünket, hiszen ugyanaz a szett teljesen másképp mutat élénk színű, extravagáns kiegészítőkkel, mint finom, apró ékszerekkel. Válassz egy különleges formájú táskát, arany statement fülbevalót, vagy egy óriási virág chokert — vagy ha szereted a feltűnést, akkor mindhármat egyszerre. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MATILDA DJERF (@matildadjerf) által megosztott bejegyzés

 

#4 Általános jótanácsok

Ennél az öltözködési stílusnál a kényelem kulcsfontosságú, és a minőség van a mennyiség felett. Fektess be kevesebb, de annál jobb minőségű darabba, amit aztán jól lehet kombinálni egymással. Itt köszön vissza az egy színpalettán belül mozgás.

Keverd bátran a nőies és férfias stílusokat — ezt sokszor látjuk Matilda Djerfnél is, aki néha különleges vintage darabokat is elrejt a szettjeiben.

A skandináv stílus minimalista, egyszerű és kényelmes, de semmiképp sem unalmas. Gondolj túlméretezett, de jó szerkezetű, semleges árnyalatú, könnyen hordható, rétegbarát ruhákra és olyan darabokra, amelyeket könnyedén fel- vagy levehetsz.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MATILDA DJERF (@matildadjerf) által megosztott bejegyzés

Neked bejön a skandináv stílus?