×

BRIDA HeadSpa: A nap, amikor megismerkedtem a fejbőrömmel

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 11. 28.

Ha azt hiszed, már tényleg mindent tudsz a helyes hajmosásról- és ápolásról, ki kell, hogy ábrándítsalak! A BRIDA HeadSpa még bőven tartogat számodra meglepetéseket, tanulnivalót és persze kényeztetést is! A fejbőrdiagnosztikától kezdve az ápolási rituálétól a kollagénes hajszálfeltötésig minden van, nem mellesleg még egy full organikus, olasz hajápolócsaládot is megismerhetsz! 

De mi is az a BRIDA HeadSpa? 

A BRIDA HeadSpa alapítói, Sonkoly Brigitta és Lóránt Dalma nemcsak üzlettársak, de tizennégy éve barátnők is. Mottójuk, hogy a megfelelően kialakított fejbőrápolási rutin épp olyan fontos, mint a jó arcápolási rituálé. Az arcbőrünkkel ma már számtalan módon foglalkozunk: profi kezelésekre járunk, otthon is hámlasztunk, maszkokat használunk, masszírozzuk. A hajunk esetében viszont hajlamosak vagyunk egyszerűen a tisztításra koncentrálni, miközben a szárítással, formázással, vasalással alaposan megdolgozzuk – a festésről nem is beszélve! Így az is tévhit, hogy csak akkor érdemes időpontot foglalni, ha fennáll valamilyen probléma, hiszen a személyre szabott ápolási rituálé panasz nélkül is csodákat tesz a hajunkkal. Ez pedig, akárcsak a bőr, a jó megjelenés záloga. 

A BRIDA HeadSpa szakértőit rengetegen keresik fel a poszt-covid vagy a szoptatás alatti hajhullás, egy régóta fennálló fejbőr- vagy hajprobléma miatt, de a tudatos hajápolás igényével is fordulnak hozzájuk a vendégek.

BRIDA HeadSpa

Dalma & Brigitta
photo ©Trunkó Bálint

Engem – szerencsére különösebb panasz híján – főként a kíváncsiságom vezetett az üzletbe, miután a Florence Lifestyle Agency lehetőséget biztosított egy bemutatókezelésre. (Igen, ez a munkám egyik legszerethetőbb része:). 

Én és a fejbőröm

A Bridába hiába érkezel bármilyen választott kezelésre, ha először jársz náluk, a rituálé a mikrokamerás vizsgálattal kezdődik. Engem a nagyon professzionális Barbi vett kezelésbe, akitől nagyon sok pro tippet is kaptam a kezelés során. Első körben kifaggatott a panaszaimról, a hajamhoz fűződő viszonyomról, az ápolási szokásaimról. Még az étkezésről is beszéltünk, hiszen – ahogy a bőr esetében – bizonyos bélgyulladások vagy ételallergiák a hajunk állapotát is befolyásolják! 

Ezután következik a haj és a fejbőr mélyreható, mikrokamerás vizsgálata az ún. TRICHO-ANALYZERREL. Ez kicsit ijesztő, ilyen közelről még sosem nézegettem a fejbőrömet és a hajhagymáimat, de nagyon érdekes élmény.

Miután megszületik a diagnózis, következik az egyénre szabott megoldási terv, a célok megfogalmazása és a fejbőrápolási trükkök átadása, amiket a cikk cégén osztok meg veletek. A vendég adottságait és igényeit feltérképezve mindenkinek egyedileg kevernek ki egy úgynevezett „botanikus koktélt” az olasz farmról érkező, a legmagasabb ökológiai tanúsítvánnyal rendelkező alapanyagokból. Én egy rizsviaszból és kakukkfűből álló pakolást kaptam, amit egy jó húszperces fejmasszázs kísér – elmondhatatlan élmény, újjászületve álltam fel a székből. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BRIDA HeadSPA | Minden fejben dől el 🌿 (@brida.headspa) által megosztott bejegyzés

 

OWAY kezelések – biodinamikus termékcsalád Bologna mellől

A kezelések nem mellesleg egy nagyon különleges márka termékeiből készülnek. Az OWAY organikus fejbőr- és hajápolási brand laboratóriumában azért dolgoznak, hogy agrokozmetikai termékeikkel visszaállítsák a haj és a fejbőr egyensúlyát. A Bologna környéki dombok között működő Ortofficina farmon a biodinamikus gazdálkodás módszerével, vegyi anyagok nélkül termesztenek virágokat, gyógynövényeket, hogy tiszta, extra hatékony illóolajakat, hidrolátokat és kivonatokat nyerjenek belőlük. Ezek az OWAY kezelések hatóanyagai.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OWAY (@owayofficial) által megosztott bejegyzés

A cég munkatársai szorosan kötődnek a természethez, és maximálisan tiszteletben tartják a ritmusát, ezért nem használnak szintetikus műtrágyát vagy növényvédőszereket sem. A földet egy vetési naptár szerint művelik a kozmikus és holdciklusokat figyelembe véve.

A természetes összetevőkben gazdag készítményeket kizárólag üveg- és alumíniumcsomagolásba helyezik, ami megfelelő védelmet nyújt, és teljes egészében újrahasznosítható. Az aktív hatóanyagoknak köszönhetően a termékekből mind a szalonokban, mind az otthoni felhasználás során elegendő kisebb mennyiséget használni, így elkerülve a pazarlást és a felesleges költekezést. A BRIDA HeadSpa a márka itthoni kizárólagos forgalmazója – nyilván vettem egy sampont és egy kondícionálót. Eddig imádom!

Barbi HeadSpa-szupertippjei

  • Sose aludj vizes hajjal, még textilturbánba csomagolt hajpakolással se a fejeden, mert a sötét és nedves helyen keletkeznek a bacilusok! Ezek később a hajhagymákba is belemásznak, meggyengítik azt, ez pedig hajhulláshoz vezethet!
  • Nem jó a mindennapi hajmosás, az ideális a heti két alkalom. Ha zsírosodásra hajlamos a hajad, akkor legyen három, de ennek az okát is érdemes feltérképezni.
  • Ami a hajszálaidnak jó, az sajnos nem biztos, hogy a fejbőrödnek is megfelelő.  
  • A professzionális hajápolók használata azért fontos, mert a legtöbb bolti sampon kémiai úton tisztítja a hajat. Túl erős hatóanyagaikkal viszont lemarhatják a fejbőr lipidrétegét, ami így elvékonyodik, és nem tudja magát visszahidratálni. 

Ha Te is szeretnéd a lehető legjobb termékekkel tisztítani és ápolni a hajad, mindenképp próbáld ki a BRIDA HeadSpa szolgáltatásait. A szalon kezelései – amelyek bérletes rendszerben is elérhetők – a haj töredezése, szöszösödése ellen szintén hatékonyak, a szolgáltatások között szerepel az ammóniamentes hajfestés, a természetes dauer, a tartós hajegyenesítés, vagy a hialuronos és kollagénes hajszálfeltöltés is.

Mind a kezelések, mind az organikus termékek abszolút megfizethetők – és hosszú távon ki is fizetődnek!