×

Művészeti pályázatot hirdet a Fashion Street Gallery!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2024. 02. 20.

Négy hónapon át tartó művészeti pályázatot hirdet a Fashion Street Gallery. Az ArtHungry online művészeti oldallal karöltve négy művészeti ágazat – fotóművészet, digitális illusztráció, képgrafika és festészet – alkotóitól várják a pályamunkákat a megadott tematika szerint.  

A tematika – BALANCE/ ART/ FASHION 

Balansz. Összhang. Harmónia. 

Ez a legtöbb, amire az állandó változások tépázta/tarkította világunkban törekedhetünk. De hogyan találjuk el a helyes arányokat? Miből merítünk harmóniát belül, önmagunkban, miközben odakint háború dúl? És hogyan csitítjuk belső harcainkat a boldog békeidőkben? Mi kell az alkotáshoz, szökőár vagy állóvíz? Hogyan manifesztálódik az inspiráció kész műalkotássá? És mindez hogyan köthető össze a divattal? 

A pályázat menete, feltételei

  1. A pályamunkákat az ArtHungry.com felületére, digitálisan kell feltölteni a megadott nevezési idősávokban.

  2. A pályázatra minden 18. életévét betöltött, 35 év alatti természetes személy nevezhet, aki nincs leszerződve galériával.

  3. A tematikára reflektáló pályázati művek száma minimum 10 és maximum 20 alkotásból álló sorozat vagy önálló kiállítási anyag.

  4. A pályázatnak nem előfeltétele új műalkotások létrehozása, csak az, hogy valamilyen módon azok reflektáljanak a kiírt tematikára. 

  5. A pályázatra főleg fiatal művészek, művészeti iskolákban tanuló diákok már meglévő alkotásait várjuk, de nem feltétel a szakmai végzettség.

  6. A pályázóknak rendelkeznie kell ArtHungry.com regisztrációval.

  7. A pályázatra a nevezés díjmentes.

Díjazás 

Minden kategóriában egy győztest hirdet ki a szakmai zsűri. A győztes pályázónak lehetősége lesz a nagyközönség előtt is bemutatkozni a Deák Palotában, egy egy hónapig tartó, önálló kiállítás keretein belül. A tárlathoz kapcsolódóan az alkotóknak a Fashion Street Gallery kiállításmegnyitót is szervez, amelyhez a győztes pályázónak – a fotóművészet és a digitális illusztráció esetén – gondoskodnia kell a kiállítási anyag nyomtatásáról, helyszínre szállításáról és elhelyezéséről, míg a képgrafika és a festészet esetén az alkotások szállításáról és kihelyezéséről. A győztes alkotóknak továbbá megjelenési lehetőséget biztosítunk a Fashion Street Magazinban.

Művészeti pályázatot hirdet a Fashion Street Gallery

Nevezési dátumok

A tematikát továbbgondoló, arra reflektáló műveket az adott kategóriákon belül négy fázisban várjuk benyújtani:

FOTÓMŰVÉSZET (lezárult)

Február 1-11.: nevezési idő

Február 16.: nyertes kihirdetése 

Március 7.: kiállításmegnyitó

DIGITÁLIS ILLUSZTRÁCIÓ (lezárult)

Március 1-10.: nevezési idő

Március 14.: nyertes kihirdetése

Április 4.: kiállításmegnyitó

A digitális illusztráció pályázatra a szervezők olyan alkotásokat várnak, amelyek kiállítható, vagyis nyomtatott formátumban is léteznek (vagy győzelem esetén a kiállításmegnyitó időpontjára el tudnak készülni).

A tematikára reflektáló pályázati művek száma minimum 10 és maximum 20, amelyek együtt, egy komplett kiállítási anyagként is megállják a helyüket. Az alkotásokat egy projektként kell feltölteni a pályázó saját ArtHungry portfóliójába a feltöltésnél ajánlott méretben és formátumban. A feltöltött kép file-ok mellett a pályázónak írásban is fel kell tüntetnie a művek méretét, az alkotás keletkezésének idejét és azt is, hogy milyen technikával készültek.

KÉPGRAFIKA

Április 2-12.: nevezési idő

Április 22.: nyertes kihirdetése

Május 16.: kiállításmegnyitó

FESTÉSZET

Május 2-19.: nevezési idő

Május 24.: nyertes kihirdetése

Június 13.: kiállításmegnyitó

A zsűri

A beérkező pályázatok közül a 6+1 fős zsűri fogja kiválasztani a nyertest. A hat állandó zsűritag mellé minden esetben meghívjuk az adott művészeti ág egy már aktív, elismert alkotóját. A kiválasztás folyamatát a www.fashionstreetonline.hu oldalon lehet nyomon követni, ahol beszámolunk a jelölési folyamatról, és bemutatjuk a győzteseket is. 

Állandó zsűritagok:

Dr. Balázs László – az Immobilia Zrt. vezérigazgatója

Gallai Renáta Katalin – A Klauzál6 Projekt Galéria vezetője és kurátora

Reményi Diána – a Fashion Street Magazin főszerkesztője

Skonda Mária – műgyűjtő

Szurcsik József – Munkácsy-díjas festőművész, a Képzőművészeti Egyetem képgrafika specializációjának szakirányfelelőse

Tábori Simon José – tervezőgrafikus, az ArtHungry művészeti vezetője