×

Haute Couture az álomkertben: ilyen volt a IV. Orsoya Darchi Dinner and Robes Fashion Show

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2024. 07. 5.

Az Orsoya Darchi luxusdivatmárka június utolsó napján tartotta meg negyedik Dinner and Robes divatshow-ját a tervező otthonának kertjében. A kivételes látványvilágú bemutató minden évmben egy izgalmas, komplex, művészi erejű tematika köré épül.

Az Orsoya Darchi titkos haute couture kertje

Aki szkeptikusan fogadná egy hajdúszoboszlói divatbemutató exkluzivitását, az valószínűleg még nem járt az Orsoya Darchi márka show-ján, pedig idén már negyedik alkalommal rendezték meg a Dinner & Robes névre keresztelt összművészeti divatélményt. Az esemény valamennyi érzéket rabul ejtő világa az ősi és modern fúzióját varázsolta a résztevők szeme elé. Idei eseményük témája természetesen a márka legújabb, signature kollekciója, az Atmosphere köré épült.

Kép: Philip Zoltán

Hajdúszoboszlóról Párizson át New Yorkba

A márka életében a negyedik bemutató nemcsak a hazai porondon mérföldkő, hanem a nemzetközi színrelépés első lépcsője is. Az esemény éjszakáján erősítették meg a hírt, hogy az Orsoya Darchi helyet kapott egy New York-i és párizsi luxusüzletben is. Ezzel a márka megetette az első lépést a külföldi sikerek felé.

Kivételes élmény, amikor egy márka szó szerint és átvitt értelemben is megnyitja rajongói előtt saját belső világát. A bemutató helyszínére érkezve egyenesen az Orsoya Darchi univerzumának lelkében találjuk magunkat, ahol egyébként hirtelen nem tudjuk, hogy valóban Hajdúszoboszlón vagyunk-e, vagy inkább Mykonos vagy Ibiza egyik menő klubjának burjánzó, mediterrán kertjében. A helyszín, a zene, az illatok, a látványvilág minden egyes részlete arról az autentikus, mély művészi szabadsággal és alkotói igényességgel megálmodott vízióról szólt, amit a márka képvisel, és amit egy éjszaka erejéig testközelből élvezhettünk a több mint háromszáz vendéggel együtt.

Orsoya Darchi

Kép: Porczió Norbert

Egy kollekció, amely szem-szájnak ingere

Az este hangulatát megalapozó díszletek, az Orsoya Darchi Ateliere-t övező ősfás liget, a fákat díszítő fények, a több méter hosszú, óriás fátyolként lebegő leheletfinom kelmék, az ősi és modern hangulatot mesterien ötvöző zene pusztán a ráhangolódást alapozták meg a körülöttünk kibontakozó élményekre. A környezet mellett pedig az Atmosphere kollekció stílusjegyei is fel-felbukkantak már a show-t megelőzően is: a liget számos pontján váratlanul felbukkanó táncosokon, valamint a tükörruhába öltözött artistákon. Mindezek után – de még a fő attrakció előtt – az ízek is sorra kerültek. 

Az Atmosphere kollekció Sárközi Ákos által ételbe álmodott verziójának első két tételét kóstolhattuk meg. 

A fantasztikus finomságok élménye utat nyitott a főfogás első részéhez, az esküvői és estélyi ruhák bemutatójának. A harminc perces show az Orsoya Darchi klasszikus vonalának 2025-ös darabjait vonultatta fel. 

Negyvenkét, gyönyörűen megkomponált haute couture ruhát csodálhattunk meg a modelleken. Ezt követte az este csúcspontja, az Atmosphere kollekció. Tizenhárom futurisztikus összeállítást láthattunk, amelyekhez Kerényi Virág külön erre az alkalomra készítette a fejdíszeket és lábbeliket. 

Orsoya Darchi: a múlt és a jövő szerelemgyermeke

A márka új kollekciója az ősi és a modern izgalmas kombinációjának narratívája mentén fogalmazódott meg. Összekapcsolta a nézőket a földdel, a természettel, a múlttal és a hagyományokkal. A tervező új kollekcióját a természetes anyagok, a hagyományos alapok, a naturális és attraktív színek változatossága jellemezte. A szabásvonalak és a kivitelezés formanyelve azonban a high-tech vizualitás mentén készült. Az alapjegyek ellenkező világai így egy olyan világot teremtettek, amely a science fictionok atmoszféráját megidézve kalauzolta el a résztvevőket az emberiség talán nem is olyan távoli jövőjébe. Az Orsoya Darchi új kollekciója a kreativitás erejével életre hívott válasz kívánt lenni a mai ember lehetséges öndefiníciójára. A lélegzetelállító és minden érzéket befogadásra késztető bemutatót egy felszabadult Atmosphere DJ party zárta.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ORSOYA DARCHI (@orsoya.darchi) által megosztott bejegyzés

Ami minket illet, alig várjuk a jövő évi show-t!

Borítókép: Philip Zoltán