×

Divattervező ihlette koktél a White Raven Skybar & Lounge-ban

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2024. 07. 9.

Trópusi növényből dizájn, dizájnból kendő, kendőből koktél: így született meg a Strelizia Art Cocktail. A különleges italt Tóth Bori divattervező egyik alkotása inspirálta, amely limitált ideig elérhető a White Raven Skybar & Lounge-ban. 

Tökéletes kiegészítőt keresel a nyári szettjeid megkoronázásához? Bekukkantottunk kedvenc márkáink kollekcióiba, és szó szerint kincsekre bukkantunk! A legszebb nyári ékszerek kívánságlistája következik!

Tóth Bori X White Raven: divatkoktél a város felett

Amikor a divat és a mixológia találkozik, lenyűgöző alkotások születhetnek. Ez történt Tóth Bori divattervező és Simon István mixologist közös munkája során, amelynek eredménye a trópusi Strelizia Art Cocktail. Az együttműködés új dimenziót nyit a koktélkultúrában, hiszen nem csupán egy italról van szó, hanem egy igazi műalkotásról! A Budai Várnegyed legtetején lévő skybar eddig is a megismételhetetlen impressziók gyűjtőhelye volt, ezzel az alkotással pedig a divat világába is integrálták magukat.

Tóth Bori divattervező

Kóstoltál már selyemkendőt koktél formájában?

„A bennem lévő trópusi hangulatot egy nagyon hűvös színvilágba akartam eltolni. Hogy amikor ránézel, rögtön az jusson eszembe: úristen, ezt akár meg is innám!” – mondta Bori, amikor kollekciója legújabb darabjáról, a Strelizia selyemkendőről mesél. Simon István bartendernek több sem kellett: egy egyedülálló együttműködés keretein belül megalkotott egy koktélt, amely magában hordozza Bori kedvenceit és a kendő motívumait. 

„Bori szívéhez az olasz fűszerek, ízvilág és illatvilág áll közel, ezért egy frissítő és citrusos vacsora előtti italt alkottam neki. A koktél színét a bazsalikom adja, az izomalt dekoráció pedig a kendő mozgását igyekszik imitálni” – nyilatkozta István. A mixologist maga alkotta meg az összetevők nagy részét a saját elképzelése alapján. Az eredménnyel pedig Bori is tökéletesen elégedett volt. 

„Ez ugyanaz az alkotói folyamat, amit tulajdonképpen én is csinálok, csak István ízbéli textúrákat használt. Néztem, ahogy összeönti ezt a rengeteg ízt, és a végén egy csodálatos harmónia született: egyik sem tolakszik, és megvan az italban az a friss, mediterrán, hűsítő hangulat, amit én nagyon vártam tőle” – mondta Bori, miután megkóstolta a koktélt. 

A nyár a koktélok időszaka, de itt az ideje túllépni a megszokott klasszikusokon, és olyan italokat választani, amelyek magukban hordozzák a modern művészetet és a mindenkori divatot.

Na, jöttök koccintani?