×

A domináns piros: mikor viseld a vér színét?

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2017. 03. 30.

A színpszichológia nem mai tudomány: közismert tény, hogy számos dolgot tudatnak rólunk a külvilág számára a magunkon viselt színek. Színkörképünk első részében a piros szín hatásait vettük górcső alá. 

PRO

A piros szín számos pozitív dolgot sugall. Egyszerre közvetít melegséget, szenvedélyt, hatalmat, erőt, határozottságot, szerelmet, elhivatottságot. Hővel teli szín ez: a tűzé és a véré, emiatt pedig egyetlen dolog teljesen biztos, ha piros színt viselsz magadon: nem fogsz a tömegbe simulni.

KONTRA

Erőssége miatt a pirossal azonban nem árt vigyázni. Extremitást sugározhatsz egy piros ruhával: dühöt, erőszakot, a hatalom negatívabb, uralkodói-megalomániás oldalát, valamint túlzásba vitt szexualitást is.

MIKOR VISELD

Mivel a piros színnel mindenképpen erőt, szenvedélyt és határozottságot sugallsz, ezért ne viseld olyan alkalmakkor, mikor nem hatalmi vagy szexuális képet akarsz mutatni magadról. Például állásinterjúkon tiltólistás szín és családi eseményekre sem ajánljuk az élénkpiros darabokat. Ellenben tökéletesen tud működni a piros egy tárgyaláson vagy randevún, ahol épp ezt a tüzet és erőt szeretnéd sugározni. Kiegészítőkben viszont bármilyen eseményen pazarul működik: egy vörös kalap, óra, piros cipőfűző vagy hanyagul válladra vetett vörös sál tökéletes koronája egy-egy szettnek!