×

Erő és nemesség, amit nem szabad túlzásba vinni – Minden, amit a liláról tudni kell

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2017. 03. 31.

Folytatjuk nagy színkalauzunkat és ezúttal a lila színnél időzünk el, hogy megnézzük, mikor érdemes és mikor nem ajánlott ez a nagyon karakteres szín. 

PRO 

A lilában egyesül a kék szín stabilitása és a vörös energikussága. A színt leginkább a nemességgel, uralkodással hozzák összefüggésbe: erőt, nemességet, luxust és ambíciót szimbolizál. A tehetősek és extravagánsak színe, melynek viselete bölcsességet, méltóságot, függetlenséget, misztikumot, mágiát, tehetséget, komplex személyiséget és kreativitást sugároz a környezete felé.

KONTRA 

A túlzásba vitt fejedelmiség azonban introvertáltságot, dekadenciát, sznobizmust, olykor szomorkásságot, elfojtást sugározhat, mások alsóbbrendűnek tartását és semmibe vevését.

HOGYAN VISELD


Drámai hatást lehet elérni egy teljesen lila ruhával nők esetében; nincs az a hatalom, hogy ne akadna meg a jelenlévők szeme egy gyönyörű, teljesen lila ruhán. Kiegészítőként nem túl hatásos a lila: könnyen tud jellegtelenné és unalmassá válni, ha nem domináns.

 

Férfiak számára is egész könnyen viselhető szín, de ne túlozzuk el és ne bújjunk egy tetőtől-talpig lila öltöny-szettbe, hanem hagyjuk meg az öltönyzsebkendőnek, a nyakkendőnek vagy épp az ingnek a lila színt!