×

Napfénytől az irigységig: a sárga szín pszichológiája

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2017. 03. 31.

A látható színek spektrumán a sárga a legélénkebb szín, így ezt a színt veszi észre és jegyzi meg leginkább az emberi szem. Azonban épp ezért nem árt csínján bánni vele! Összegyűjtöttük a sárga szín ismérveit.

PRO

A sárgát sokan a legboldogabb színnek tartják. Napsütést, melegséget és élvezetet sugároz ez a vibráló, élénk szín.

Viselőjét leginkább a következő szavak írják le: inspiráló, élettel teli, intellektuális, nagy képzelőerővel rendelkezik, a jövőbe tekint, erős, kreatív, idealisztikus, nagyon jól kommunikál, dinamikus, a végletekig extrovertált és csak úgy sugárzik belőle az életöröm.

KONTRA

A sárga azonban olykor a pozitív jelzők árnyoldalait is képes közvetíteni. Irracionalitást, féltékenységet, idegességet vagy épp burkolt gyávaságot is közvetíthet a sárga, ha nem megfelelően viseled. Apropó…

MIKOR VISELD 

Mivel roppant élénk, dinamikus és domináns szín a sárga, ezért semmiképp se próbáljuk nagy mennyiségben más színekkel összepárosítani; csak túltarkáznánk az outfitünket. Ha sárgát veszünk fel, akkor vállaljuk is fel teljesen! Nők esetében egy teljesen sárga ruha egy-egy ékszerrel például ezerszer jobban mutatmint egy sárga szoknya egy piros felsővel (abszolút kanári-effektus).

Férfiaknál pedig egy-egy jól irányzott sárga kiegészítő mutathat pazarul: egy sárga zokni egy normál, félhivatalos szettnél, egy vékony, sárga nyakkendő egy monokróm ing-öltöny szettnél vagy épp egy sárga bőrszíjas óra is tökéletes választás lehet, amivel megkoronázod a megjelenésed!