×

Roger Federer elmegy Nike-t vásárolni és nem lehet nem imádni

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2017. 09. 22.

Közben elmeséli azt is, hogyan hagyta ott az apja a teniszpályán gyerekként és ettől hogyan nőtt be a (nagyon lázadó) feje lágya.

A harmincas évei közepén járó, de valahogy az öregedésre teljesen immúnis teniszisten, Roger Federer kedvenc sportcipője kérdés nélkül a Nike, és az Air Jordan.

Habár a legendát nehéz elképzelni ugyanolyan álmodozós gyerekként, mint mi voltunk, a videóból kiderül: bizony ő is nézett gyerekkorában kosármeccseket és ugyanúgy hősnek tartotta Michael Jordant (és tartja a mai napig), mint a legtöbben tizenévesen, akik NBA-s kártyákkal csereberéltek.

A Nike-tenisz hagyományt nem Federer kezdte: már John McEnroe és Andre Agassi, koruk legjobb teniszezői is Nike-ban nyertek sorra bajnokságokat.

Néha nagyon szeretek merészebb cipőket is felvenni meccsekre, habár nem mindig engedik – például volt egy narancssárga aljú sneakerem, amiben csak egy meccset játszhattam Wimbledonban.

De Federer kapcsolata a Nike-val egészen egyedülálló, ugyanis a cipőgyárosok egyszer nem több, mint egy óra alatt terveztek egy sneakert Federernek, miután ő megemlítette, hogy a legtöbb sportcipőt kb. másfél óra betörni. Így született a Nike Lab x RF off-court kollekció legendás darabja, a fent említett, narancssárga talpú Zoom Vapor sneaker, melynek inspirációja az „ötfrankos történet”. Federer nagyon feleselős, engedetlen, lázadó gyerek volt és apja egyszer azt mondta neki a teniszpályán: ha még tovább rosszalkodik, otthagyja és hazamegy. Ez így is történt: Federer ekkor rájött, hogy meg kell kicsit érnie. Viszont a Nike merész sneakerei emlékeztetik arra, milyen rebellis is volt egykor.

Végül egy csinos, több mint ötezer dolláros bevásárlással lett könnyebb Federer hitelkártya, amire csak a tőle megszokott, kisfiús-szégyenlős félmosollyal azt mondta:

Ezt majd valahogy meg kell magyaráznom a feleségemnek.

Azért egy 19-szeres Grand Slam bajnoktól, akit számos szakértő és teniszező minden idők legjobb teniszezőjének tart sneakerügyben példát venni nem butaság – amit te is könnyedén (és talán nem ötezer dollár fölötti tételben) megtehetsz a Fashion Street Nike üzletében.

(Videó: Complex)