×

Hét halálraítélt tavalyi trend, ami nem éri meg a 2018-at

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2018. 01. 7.

Szép volt veletek 2017-ben, de ennyi elég is volt, köszi!

Ahogy a zenében a Despacito volt 2017 ősrobbanása, ami nem éli már meg a 2018-at, ugyanúgy a divatban is számos olyan idegesítő trend uralkodott tavaly, melyeket csöndben sírba teszünk most. Persze mindenki azt hordhat, amit szeretne, a listánk teljesen szubjektív – de szerintünk, ha gyakran olvasol minket, egyet fogsz érteni a tavalyi trendakasztófánkkal.

Neccmánia

2017-ben második virágkorát élte a kilencvenes évek, így elemi erővel visszajött a neccharisnya is. Szoknyához, nadrágból kilógva, de akár karra téve is megjelent és legtöbbször nem szexi-elegánsan, hanem londoni punkos stílust keverő Spice Girls emlékérzéssel. Nem jó ötvözet, nem kérjük idén.

Feliratos pólók

Feliratos pólók mindig is voltak (legalábbis egy-két évtizedben), de tavalyi évben úgy megszaporodtak, hogy már gyakorlatilag semmit sem jelentenek.

Tavaly enyhén, idénre pedig már teljesen kifulladt ez a trend és szerintünk igen-igen égő viselni mondjuk egy „Keep calm and party” vagy „EAT SLEEP PARTY REPEAT” pólót.

Vállkilógatós toppok

Újabb felmelegítése a kilencvenes éveknek ez a trend, ami amilyen hurrikánként jött 2017-ben, úgy csendesedik el idén. Nem bánjuk.

Logós pólók

Nem tudjuk, miért lett tavaly trendi kétlábon járó márkareklámnak lenni, de 2018-ra remélhetőleg már nem visszük tovább ezt a trendet.

Vajon mit mond el valakiről, ha felvesz egy szélte-hossza Gucci feliratú pólót? Szerintünk kábé azt, hogy más mondanivalója nincs is magáról, mint egy márkanév. Ami azért elég szomorú üzenet. Szóval hagyjuk elhervadni ott a tavalyi évben, mikor kivirágzott.

Ugly sneakers

Kényelmes, polgárpukkasztónak szánt és nagyon semmihez sem illő viselete volt a tavalyi évnek a konkrétan irányzattá váló csúnyasneaker-viselés.

A normák elleni lázadásnak (szoknyához tűsarkú illik stb.) elfogadható, de azért valljuk be: nem szép, nem csinos, kirívóan nőietlen és nem esztétikus az egész.

Monokróm, uniszex, oversized minimalizmus

Ezt a stílust nem írjuk ki úgy, ahogy van a naptárunkból a 2017-es gregorián év végén: de mindenképpen szeretnénk, ha átalakulna.

Olyan iszonyúan unalmas és megúszós megoldás felvenni egy skinny jeanst és egy XXL-es fehér pólót, hogy már a könyökünkön jött ki tavaly. Ennél azért vannak kreatívabb szettek is.

Choker nyakpántok

Ééés végül itt vagyunk megint, kilencvenes évek újratöltve. Az akkor divatos tetkónyakpántokat úgy kapkodták el 2017-ben a Coachellás hipszterlányok, mintha nem lenne holnap.

Van holnap, hálistennek, még új év is van, és szeretnénk, ha elhantolhatnánk a tavalyi évvel ezt a szekunder szégyent kiváltó trendet.

Szóval, ha szeretnél idén megújulni, akkor ezeket a trendeket szerintünk sűrűn felejtsd is el, és nézz körül a legfrissebb kollekciók közt a Fashion Street márkaboltjaiban! Feliratospóló- és chokermentes boldog új évet kívánunk!