×

Ananászból készít vegán cipőket a BOSS

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2019. 01. 30.

Na ERRE nem számítottunk!

Bőr helyett ananászszármazékokat tartalmazó anyagból készített egy nagyon vagány férficipő-kollekciót kedvenc nagymenő márkánk, a Hugo Boss. A cipőkhöz csak növényi eredetű anyagokat használtak, a talpukat pedig újrahasznosított, hőre lágyuló poliuretánból (TPU) készítették, szóval ennél bióbb és ökóbb lépőt nem igazán láttunk.

A fekete, narancssárga, kék és sárga férficipők emellett 100%-ig lebomló dobozban érkeznek – a cipőkhöz használt ananászszármazékok pedig olyan részei a gyümölcsnek, melyet egyébiránt kidobnának a termesztők. Így a farmerek is jól járnak: extra pénzt keresnek az amúgy kidobásra szánt anyagból.

Az új anyagot – magyarul elég pikánsan – Pinatexnek hívják (az angol pineapple és texture szavakból) és hét évig tartott a kifejlesztése. A BOSS ezzel az első kezdeményezéssel szeretné új, fenntarthatóbb gyártási technológiák felé vinni a high-fashion márkát. Azt nem tudjuk, hogy hozzánk elérnek-e majd a lépők, de mindenképpen érdemes bekukkantani a BOSS Fashion Street-i főhadiszállására, hátha már ott figyelnek az ananászcipők!