×

Dobpergés: Megérkezett a legújabb Fashion Street Magazin!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2019. 06. 22.

Friss, ropogós, izgalmas és csak rád vár, hogy a kezedbe vedd!

“A mesék sohasem a tapinthatóságban laknak; minden pórusunkon át belénk ivódnak, a részünkké válnak, formálnak minket és mi is formáljuk őket. Tanítanak, mi pedig tanulunk belőlük; narrálnak, mi pedig új cipőt veszünk az új utakhoz; szélesítik a horizontunkat, mellyel mi is bővülünk. Ilyen mesékkel töltöttük meg ezt a magazint is.”

– foglalja össze Tillinger Zsófia, a magazin főszerkesztője előszavában az idei tavasz-nyári lapszám eredőjét. Mint azt már jól tudjátok, mindegyik magazinunk egy-egy hívószó köré csoportosul: idén a Tales/Mesék szerteágazóan játékos, vagány és olykor mégis komoly témáját tűztük a lap középpontjába. És hogy miről is mesélünk? Mondjuk és mutatjuk!

Divatmagazinként természetesen nem maradhattunk látványos divatanyagok nélkül: címlapmodellünk nem más, mint a gyönyörű, 257 ezer Insta-követettségű Bojana Krsmanovic, aki a kedvünkért elutazott New Yorkból Budapestre, hogy elmerüljön Alíz modernkori nyúlüregében Oleg Borisuk formabontóan kreatív fotóin keresztül.

A hollywoodi tündérmesék nem mindig azok, aminek látszanak – bizonyítja be egy humorosan sötét tanmesén keresztül Trunkó Bálint fotós divatanyaga.

Persze nem csak azt szeretjük, ha mi mesélhetünk – hanem ha nekünk mesélnek! Így a magazin mesemondó-párosa lett Schiffer Miklós stílustanácsadó és Ernyey Béla színművész-író, akiktől mindent megtudhatsz a szocialista divattól a modernkori sprezzaturán át a magyar öltözködés pro-kontráiig.

Tavasz-nyári lapszámunkban bemutatkozik az énekes-dalszerző Polgár Odett, az utca első nagykövete is, aki átadja a stafétabotot a nemzetközileg is elismert színésznőnek, Osvárt Andreának, aki az idei évben a Fashion Street nagykövete!

Tales / Art / Fashion: ha az idei évben követtétek a Fashion Street kulturális tevékenységét, akkor nagyon ismerősen csenghet ez a három szó. Az Arthungry művészeti portállal és a Bartók Béla Boulevard-dal közösen létrehozott művészeti pályázatban négy képzőművészeti ág alkotói állítottak ki a Deák Palotában – akiket most a magazinon belül egy különálló anyag keretében ismerhettek meg.

Miről mesél egy város? Tettük fel a kérdést, mikor fejest ugrottunk Budapest izgalmas, rejtélyes, meghökkentő és humoros legendáinak Feneketlen tavába.

Szeretnél a kedvenc meséd világába ugrani? Kérdeztük meg hat közismert embertől, akiket egy rendhagyó fotózás során kedvenc könyvük (vagy épp lemezük!) világába repítettünk – többek között Nagy Ervin színész, Péterfy Bori színésznő-énekesnő vagy épp Grecsó Krisztián író kedvenc műveivel és életszemléletével is megismerkedhettek ebben a számban.

De ez még csak a kezdet – a teljes 150 oldal csak rád vár, hogy elmerülj benne és megtaláld a kedvenc meséidet, vagy épp te magad teremts újakat! Reméljük, hogy ugyanolyan lelkesedéssel forgatod majd a magazint, mint ahogy mi dolgoztunk rajta az elmúlt hónapok során. A magazint megtalálhatod a Fashion Street üzleteiben vagy a Deák Palota recepcióján is átveheted ingyenes példányodat. Mesés nyarat kíván a Fashion Street!