×

Duna-parti fröccsözésektől az önmegvalósításon át Ibizáig – Tíz nyári kérdés Osvárt Andreával

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2019. 07. 25.

A Fashion Street 2019-es nagykövetét kaptuk el egy villáminterjúra, hogy megtudjuk, milyen a színésznő nyara, milyen számára a tökéletes reggel, hogyan tehetünk a legtöbbet önmagunkért és miért is Budapest a legjobb város nyáron.

FS: Hogy telik a nyár?

OA: Nagyon jól, nagyon lazán! Kicsit visszavettem idén nyáron a munkamániából; inkább kevesebbet dolgozom és a minőségre figyelek. Már volt egy csodálatos nyaralásunk is: az öcsém Ibizán él, őt látogattuk meg.

Budapestben mit szeretsz nyáron leginkább?

Mindig szeretem Budapestet, de nyáron nagyon imádom. Mivel évközben sokat utazom a munkám miatt, nekem leginkább itthon van a nyaralás. Imádok itt sétálgatni, bringázni: sosem olyan meleg, mint Róma, ahol az ember legszívesebben szökőkútba ugrana. És persze nagyon kulturális is a város, rengeteg az ilyen jellegű program, de nagyon sok a zöld rész is, így könnyen lehet a szabadba is találkozókat szervezni.

ÉS Terasz, Fashion Street, ruha: Tommy Hilfiger, napszemüveg: Chrisand Fur

Hogyan jellemeznéd mostanában az életstílusodat?

Azt hiszem, leginkább a flow a megfelelő szó rá. Figyelem a jeleket és igyekszem a könnyebbik ellenállás irányába mozdulni. Régen mindig szembementem az árral, de most, 40 éves korom körülre visszavettem a rohanó életemből. I go with the flow. Elengedem a rossz dolgokat és beengedem a jókat. 15 éves koromtól dolgozom, mostmár 25 éve. Talán túl sokat is dolgoztam: most jutottam el oda, hogy egy kicsit vissza szeretnék venni. Más, fontos dolgokra koncentrálni, magamra figyelni, élvezni az életemet, az eredményeimet és emellett elengedni azokat a dolgokat, amelyek már nem olyan fontosak, mint régen.

Szerintem akkor él valaki jó életet, ha jó az életminősége: ez nem ugyanaz, mint a pénzzel járó életszínvonal. Például sok kevésbé jól kereső ember sokkal hasznosabban és élvezetesebben tölti el az idejét: elmegy futni, kertészkedni, sportolni, sörözgetni a barátokkal vagy bütykölni valamit – megtalálja azokat a dolgokat, amelyek pénzkérdés nélkül örömöt okoznak és pozitív energiát ad a környezetének vagy pedig saját magának, az életterének és a lelkének. Ezzel szemben pedig rengeteg gazdag emberrel találkoztam, akiket a pénz elrontott és nem élvezik az életet, nem elégedettek semmivel.

Zara Home, Fashion Street, kosztüm: BOSS, táska: Furla

Milyen számodra a teljes élet?

Úgy gondolom, hogy a teljesség része a megújulás. Volt egy olyan időszakom, mikor az iskola, a tanulmányok és az önképzés kötött le. Természetesen volt tinikorszakom is: bulizások és szerelmek, mindenfélének a kipróbálása. Aztán felnőttkorban jött el számomra a lenyugvás, végül pedig a kiteljesedés. Akkor élünk szerintem teljes életet, mikor mindenből van egy kicsi bennünk. Több énünk van, amelyek átlagban olyan tízévente megújulnak – ahogy a szerepeink, úgy mi is változunk, de egyáltalán nem rossz, hogy nem ugyanúgy gondolkozunk ma, mint mondjuk tíz éve.

Hogyan azonosulsz a Fashion Street idei, Your Lifestyle mottójához?

Nagyon tetszik, hogy a Fashion Street megadta a módját, hogy Budapest egyik legfontosabb és legközpontibb utcája méltó fényében pompázzon: úgy érzem, hogy a kivitelezők nem sajnálták sem az időt, sem az energiát az utca megújítására. Nagyon fontos, hogy mindannyian jól érezzük magunkat a saját környezetünkben, ezért figyelek arra, hogy a saját környezetemet is mindig a lehető legtisztábban, legszebben és legszínvonalasabban tartsam. A környezetem hat rám és én is rá. A Fashion Street pedig tökéletesen megmutatja, hogyan érezzük jól magunkat és teremtsünk meg egy olyan utcát és közeget, ami a mi lelkivilágunkat tükrözi és ránk is pozitívan hat vissza.

Látjuk, hogy nagyon tetszik a LUSH csomagolásmentes kezdeményezése. Érdekel a környezetvédelem?

Aktívan érdekel és próbálok is a hétköznapjaimban mindent megtenni, hogy környezettudatosan éljek. Csatlakoztam a műanyagmentes júliushoz is, de az a helyzet, hogy akármennyire is szerettem volna, sajnos nem sikerült teljesen műanyagmentesen megoldani és ez nagyon elgondolkodtató.

LUSH, Fashion Street, ruha: COS

Apropó LUSH: vannak kedvenc kozmetikumaid?

Nagyon sok kozmetikumot és krémet használok, mivel az arcbőröm rettentően hamar hozzászokik egy-egy termékhez. Nincs igazán arcápolási rutinom: azt használom, amihez épp kedvem van.

Hogy fest számodra a tökéletes reggel és este?

Kávéval kezdődik: anélkül nálam nem indul el a nap. Legalább két hosszúkávé, zuhanyzás és ha belefér, akkor jóga: sajnos nem minden reggel fér bele, pedig reggel a legjobb jógázni. A tökéletes este nyáron pedig duna-parti fröccsözéssel telik a barátokkal.

Mióta jógázol?

Már több, mint tíz éve. 2007-8 körül Rómában éreztem, hogy szeretnék kezdeni valamit magammal és elmentem egy jógaórára. Szerelem volt első látásra. Az óra végén öt kilóval kevesebbnek éreztem magam és a föld fölött lebegtem – viszont elszégyelltem magam, hogy a körülöttem lévő, hatvanas éveiket taposó nők sokkal jobban csinálják, mint én, úgyhogy elkezdtem nagyon edzeni. Sokat olvasok is a témában: például olvastam róla, hogy eredetileg nyolvcanezer aszana volt, most már “csak” kétezer – ez még így is elképzelhetetlenül sok, de erről is szól többek között a jóga: hogy mindig tudsz fejlődni és sohasem éred el a tökéletességet. A jóga sokaknak sportnak tűnik, de nem az; harmóniát teremtünk a testi-lelki-szellemi energiák között. A jóga segíti a koncentráltságot, a fókuszáltságot és a mentális egészséget – ez sokkal fontosabb része a jógának, mint csakis a konkrét mozgás.

Deák Palota tetőterasz, Fashion Street, top & leggings: Nike

Mit jelent számodra az önmegvalósítás?

Nekem nagyon bejött, hogy fiatalon vakmerően mentem a saját fejem után és nem hallgattam senkire. Mikor még nincs vesztenivalód, akkor sokkal könnyebb megvalósítani dolgokat: nem szabad azokra hallgatni, akik azt mondják, felejtsd el, mit hittél, nem így kell csinálni, nem vagy erre képes, és társai. Az ember belül érzi, merre kell mennie és hogyan. Szerintem fiatal korban engedni kell, hogy az ember elinduljon abba az irányba, ami felé vonzódik és amilyen a beállítottsága. És ebben az önmegvalósításban találjuk meg önmagunkat: így válhatunk a legjobb énünkké. Ami mindig egy kicsit jobb, mint a tegnapi énünk. Ebbe minden beletartozik: a pihenés, a munka, a tanulás, az olvasás, a sportolás, a tájékozódás. Minden nap kicsit tenni önmagunkért, a környezetünkért és a társadalomért.

(Fotók: Fülöp-Pál Ábel. Köszönjük az alábbi üzletek közreműködését: LUSH, Furla, Tommy Hilfiger, Hugo BOSS, Office Shoes, Massimo Dutti, Lacoste, Nike, Chrisand Fur, COS, ÉS Terasz, Twinset, Kempinski Hotel Corvinus, The Ritz-Carlton Budapest)