×

Litvánia gyönyörű, soha nem látott oldala mutatkozik be a Fashion Streeten

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2019. 08. 1.

Csodálatos és különleges litván fotókiállítás vár a Deák Palotában, a Litván Nagykövetség jóvoltából!

A Fashion Street-i Deák Palota többek között a Fashion Street Gallery otthona, de itt állomásozik a Litván Nagykövetség is – most pedig a művészet és Litvánia egy varázslatos kiállításban egyesül a Deák Palota átriumában.

Marius Jovaiša nemzetközileg elismert litván fotós, utazó, pilóta és könyvkiadó Soha nem látott Litvánia című fotóalbuma 2008-ban látott napvilágot és azonnal bestseller lett.

A könyvet 11 nyelvre lefordították és több mint 40 országban mutatták be: most ennek a könyvnek a képeiből válogat a Soha nem látott Litvánia című tárlat. A Soha nem látott Litvánia fotóalbumon kívül Marius Jovaiša kiadott hasonló, “Sohanemlátott’” könyveket Mexikóról és Belize-ről levegőből készített fotókkal.

A litván fotós volt az első személy Kuba történetében, aki engedélyt kapott, hogy fentről fényképezze le az országot a Kubáról készülő fotóalbumához. A „Sohanemlátott” könyvekben megjelent fotók nagyobb része siklóernyőről készült, még abban az időben, amikor drónok nem álltak rendelkezésre, szóval elég egyedi és merész szemszögeket láthatunk.

Marius Jovaiša az egészséges életmód elkötelezett támogatója, a társadalmi és közösségi élet aktív résztvevője. Több tízezer tölgyet ültetett Litvánia központjában, Kėdainiai közelében, a Soha nem látott Litvánia Tölgyfaligetében. Feleségével, Brigitával négy gyermek boldog szülei.

A kiállítás a magyarországi Litván Nagykövetség közreműködésével jött létre minden nap ingyenesen látogatható a Deák Palotában (V. Deák Ferenc utca 15.). Várunk szerettel!