×

Egy lenyűgöző kortárs aukción bebizonyítottuk, mennyire képes segíteni a művészet a jó célt

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2019. 09. 23.

Képzőművészek és művészetpártolók fogtak össze a Fashion Streeten egy varázslatos estén, ahol a jótékonyságé és a művészeté volt a főszerep. Mutatjuk, hogyan aukciózunk mi!

Mesék, művészet, divat: három hívószó, amellyel több száz tehetséges hazai művészt szólítottunk meg 2019 januárjától májusig, hogy aztán szeptemberben mindannyiukat összehozzuk a jótékonyság ernyője alatt egy prominens aukcióra. A Fashion Street, az ArtHungry művészeti portál és a Bartók Béla Boulevard közös szervezésében létrehozott Tales / Art / Fashion kortárs művészeti pályázat során négy művészeti ág (festészet, fotóművészet, grafika és szobrászat) alkotói pályázhattak műveik kiállítására a prominens Fashion Street-i Deák Palotában, valamint a Fashion Street Magazinban való publikálási lehetőségre.

Szeptember 19-én este pedig a kezdeményezés elérte tetőpontját: a győztes és különdíjas művészek összesen hatvan alkotásának izgalmas jótékonysági aukcióját a Deák Palotában. Az aukciót a Csodalámpa Alapítvány nagykövete, a művészeti életből ismert Juhász Anna irodalmár vezette Kieselbach Ákos művészettörténésszel és műkereskedővel karöltve, valamint Felkai Márta, a Csodalámpa Alapítvány kommunikációs vezetője és dr. Balázs László, az Immobilia Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg az eseményt.

Habár a Fashion Streeten mi leginkább divattal, dizájnnal és gasztronómiával foglalkozunk, az egész idei évben megrendezett kiállítássorozat alatt és az aukció során is fantasztikus élmény volt látni, hogy mennyien érdeklődnek nálunk is a kortárs művészet iránt, valamint mennyi ember számára fontos a jótékonyság. Ugyanis az aukció teljes licitbevételét a Csodalámpa Alapítvány számára ajánlottuk fel, akik évente mintegy 250 életveszélyesen beteg gyermek kívánságait segítenek valóra váltani.

Az aukción kikiáltásra kerülő, kifejezetten a jótékonyság miatt jutányos áron kikiáltott művek közel egynegyede, 18 alkotás talált gazdára; a licitálók között volt Csipak Péter, a Fashion Street alapítója, Skonda Mária és Völgyi Miklós, a Völgyi-Skonda Kortárs Gyűjtemény tulajdonosai, valamint dr. Balázs László, az Immobilia Zrt. vezérigazgatója is. Az aukció teljes licitbevételét, azaz 325 ezer forintot ajánlottunk fel a Csodalámpa Alapítványnak; biztosak vagyunk benne, hogy mind az értékesített műalkotások, mind a licitbevétel jó helyre került.

Reméljük, még több ilyen aukciót szervezhetünk a jövőben; addig is érdemes minket követni Facebook és Instagram oldalainkon, ugyanis újabb izgalmas kiállításokkal vár még az év a Deák Palotában!

Címkék