×

Fotók, fák, történetek: Szűcs Péter zseniális kiállítással és faültető akcióval jött a Fashion Streetre

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2019. 10. 11.

Earth, Art, Fashion: három nagyon tág szó, ami mégis képes szorosan összekapcsolódni, főleg, ha egy remek látásmódú, urbán-nomád fotós köti össze őket. Na meg tíz fa!

Szűcs Péterrel, azaz a PetersPlanet megalapítójával már találkozhattatok a Fashion Street-i Deák Palotában: akkor Perut varázsolta a belváros közepébe Perui portrék című tárlatával:

Csodálatos perui utazásra hív Szűcs Péter kiállítása a Fashion Streeten – FSmag.hu

„Szerintem addig nem nyugszom, amíg a létező összes latin-amerikai országot nem fedezem fel. Peru a hatodik volt a sorban, Kolumbia, Kuba, Brazília, Ecuador és Argentína után. Újra megtapasztaltam, hogy milyen, ha egymást segítő és egymásra odafigyelő közösségeket lát maga körül az ember. (…) Az ott élők (még?)

Az egzotikus utazásokhoz kötődő fotóélmények most sem maradnak el; Péter ezúttal a sokszínűség fontosságáról és a környezettudatos gondolkodásról mesél legújabb kiállításán.

A Fashion Street Budapest, a PetersPlanet.travel és a Kempinski Hotel Corvinus Budapest közös eseményének megnyitóján nemcsak a HelloWood újrahasznosított fából készült dizájnkeretei és Szűcs Péter a világ különböző városaiban készült fotói kerültek egymás mellé, hanem minden történet egy fát is kapott a Főkertnek köszönhetően egy izgalmas performansz-esemény keretében. A megnyitó sajtóbeszélgetést pedig ki más is vezethette volna, mint Osvárt Andrea, a Fashion Street nagykövete.

A fákat a képek megvásárlásával bárki örökbe fogadhatja, a bevételből szintén faültetési akciókat szervezünk: az örökbefogadók és a fák új helyeinek köszönhetően pedig tovább folytatódhatnak a történetek.

A megnyitó és a pop up art performansz után a képek a Deák Palotába kerültek, ahol a hónap végéig bárki megnézheti őket – és a hónap folyamán tematikus tárlatvezetésekkel is készülünk, hogy még inkább elmélyedhessünk a három hívószó nyomán életre kelő történetekkel. Hol, mikor, mi? Minden információ egy képen:

Felcsigáztunk? Akkor várunk téged is sok szeretettel a Deák Palotában!