×

Ezekkel az ügyes lakberendezési tippekkel instant ősziesítheted az otthonod

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2019. 10. 17.

Te is imádsz az ezerszínű levelek alatt-fölött-között sétálgatni? Elhoznád ezt a hangulatot a nappalidba is? Akkor nyújtjuk is a segítő jobbot. 

Tarka őszi levélminták, bársonyos anyagok, csilivörös, mandulabarna, cheddar sárga színű berendezési tárgyak, természetes anyagokból készített lakásdíszek – összegyűjtöttük 2019 őszének lakberendezési trendjeit.

Fókuszban a kényelem

Ahogyan egyre hűvösebb az idő, és rövidülnek a nappalok, úgy töltünk otthon egyre több időt. A kanapén ülve, forró teát kortyolva nézzük kedvenc sorozatainkat vagy mélyedünk el egy jó könyvben. Hogy igazán kellemesen, ősszel átitatva teljenek ezek a pillanatok, érdemes kicsit felfrissítenünk a nappalinkat és a pihenés legfontosabb helyszínét – a kanapénkat.

Ennek legegyszerűbb módja, ha beszerzünk pár új díszpárnát – idén ősszel a levélmintás, a bolyhos és a bársonyos anyagok a legmenőbbek – és a párnákhoz passzoló színű, puha takarót, esetleg ugyanebben a hangulatban egy új szőnyeget.

Az ősz divatszínei – csilivöröstől az éjkékig

Milyen színű kiegészítőkkel dobjuk fel a lakást? A Pantone színintézet minden évben, és minden szezonban kihirdeti az adott időszak legdivatosabb színeit. 2019 őszére is készítettek trendelőrejelzést – eszerint a csilivöröset (Chili Pepper), a mélybordót (Biking Red), a krémes barackot (Crème de Pêche), a narancs és a citromsárga határán egyensúlyozó, sötét cheddar sárgát (Dark Cheddar), az éjkéket (Evening Blue), a hideg fenyőzöldet (Eden), az elegáns szürkét (Paloma), és a mandulabarnát (Sugar Almond) ajánlják a szakértők. Ezeket kombinálva egyszerre lesz trendi és őszi a lakás berendezése. Nem kell radikális átalakításra gondolni, néhány jól megválasztott tárgy is teljesen át tudja alakítani egy szoba hangulatát.

Csak természetesen!

A fenntarthatóság, a környezettudatos gondolkodás az élet minden területén – így a lakberendezésben – is egyre nagyobb teret hódít. Apró, de környezetbarát lépés, ha természetben megtalálható anyagokat – például színes faleveleket, csipkebogyót, gesztenyét és más terméseket – használunk fel otthonunk díszítésére.

Tegyünk egy sétát valamelyik közeli, gyönyörű őszi erdőben, gyűjtsünk alapanyagokat és készítsünk el a saját őszi asztaldíszeinket.

Ha pedig egy helyről szereznéd be az ősz legstílusosabb lakáskiegészítőit, akkor irány a Fashion Street-i Zara Home, ahol mindent megtalálsz!

(Via: Cordia)