×

Ezek voltak 2019 dermesztően gáz és nagyon vagány divattrendjei

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2019. 10. 20.

Biciklisnadrág blézerrel, seriously?

Több, mint két hónap van az idei évből, úgyhogy még jöhetnek eszement trendek, de azért nagy vonalakban le lehet vonni a 2019-es év divatkövetkeztetéseit. Összeszedtük azt a tíz trendet, ami kifejezetten az idei évben vált meghatározóvá – és nem egy van köztük, aminek reméljük, az idei évvel végleges búcsút mondhatunk.

Állati ösztönök

Nem idén kezdődött, de idén is csúcsra jártak az állatos minták ruhákban, cicanadrágokban, kabátokban, cipőkben és nadrágokban is.

Overáll

Az idei év nagy visszatérői az overállok és nadrágos egyberuhák: az eredetileg munkaruhaként gyártott darab kényelmes, praktikus és nagyon csinos verzióit lehet kapni (csak vécére ne kelljen gyakran menned).

Lila köd

Habár az ultraviola a 2018-as év Pantone-színe volt, a fashioniszták mégis csak idén fedezték fel maguknak.

Válltömés

Provokatív, stílusos és tiszteleg a nyolcvanas évek előtt: ez az év a válltömés nagy comebackje.

Neogótika

Sötét és szexi, de egy kicsit zavarbaejtő lookja az idei évnek az újraértelmezett dark-emo-goth, azaz a neogótikus stílus. Kicsit japán anime-figurás a megjelenés, de azért van benne valami.

Mintás tartán

Az állatos minták mellett nagy visszatérő idén a skótkockás szövet; New York, Párizs és Milánó divathetein is rendszeres jelenség volt az utcákon.

Bringásnadrág blézerrel

Azt nem lehet mondani, hogy ne lenne feltűnő ez a párosítás, ami idén tarolt nagyot divatbemutatókon és street lookokban egyaránt. Viszont sok más jót sem tudunk hirtelen felhozni mellette.

Horgászsapka

A kilencvenes évek ikonikus (és hát azért elég gáz) viselete második virágkorát éli idén, de szerencsére jóval vagányabb kivitelezésben. Mondjuk azt nem tudjuk, egy-egy ilyen szettről készült fotó tíz év múlva mennyire lesz gyász…

Patchwork

A nagyiminták nem maradnak a nappali szőnyegén idén: az eklektikusan kombinált, figyelemfelhívó patchwork-darabok 2019-ben nagyot mentek.

Minitáskák

Idén a must-have táskát nem az alakja, hanem a mérete határozta meg; ultrakicsi táskák egész hadserege lepte el az üzleteket, melyek természetesen nem a funkcionalitás, hanem a stílus hírnökei.

Szóval elég kakofónikus és meglepő divatévünk volt eddig; kíváncsian várjuk, mi lesz még idén és jövőre!