×

Öt érdekesség, amit lehet, hogy nem tudtál a Benettonról

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2019. 11. 28.

A United Colours of Benetton gyönyörű zászlóshajó-üzlete mától megnyílt a Fashion Streeten, amelynek apropóján összeszedtünk öt fontos tudnivalót az egyik legszínesebb divatmárkáról!

United Colours since 1982

Habár a Benetton Csoport már 1965-ben megalakult, a cég védjegyévé vált United Colours kampányt 1982-ben indította el Oliviero Toscani kreatív igazgató. Toscani nem volt szégyenlős, mikor a Benetton kampányait kitalálta: 1989-ben az első olyan ruhamárka volt, amely nyíltan megmutatott olyan tabutémákat, mint például az AIDS vagy épp egy még nem lemosdatott, köldökzsinórral együtt fotózott újszülöttet. Ez utóbbi minden idők legvitatottabb kampányának Guinness-rekordere.

1991: COLORS Magazin

A Benetton márka 91-től saját magazinnal is jelentkezik, mellyel a Benetton brand hitvallását kommunikálják az olvasók felé; a világszerte megjelenő magazinban általában egy téma köré csoportosulnak a lapszámok, melyeket nemzetközi perspektívákból vizsgálnak meg. A magazinok rengeteg díjat besöpörtek; a legjobb publikációk toplistájában folyamatosan előkelő helyet foglalnak el és sajtófotó-kiállításokon is megjelennek a lap kampányképei.

2011: UNHATE

2011 novemberében a cég megalapította az UNHATE Alapítványt, mellyel világszerte a „gyűlölet kultúrája” ellen kampányoltak, felszólítva a világ vezetőit és a lakosságot a társadalmi felelősségvállalásra egymás iránt. A plakátok szintén elég provokatívak voltak: a fotómanipulált képeken látható volt például az akkori amerikai elnök, Barack Obama, amint csókolózik Hugo Chávez venezuelai elnökkel.

2017: UnitedByPurpose

Hat évvel később a Benetton összefogott az indiai falusi nők tulajdonában lévő Devbhumi céggel, hogy több mint hatezer indiai, ruhaiparban dolgozó nőnek segítsenek.

2019: Go Green

Minden évben november 21-én, a Fák világnapján a Benetton is csatlakozik a faültetési kezdeményezésekhez; így Kenyában lett egy Benetton erdő is, mely a helyi közösségeket és a fenntartható környezetet is támogatja.

Nagyon örülünk, hogy a Benetton családot a Fashion Streeten üdvözölhetjük – mindenképpen nézz be hozzájuk te is!