×

A BOSS idén karácsonykor az elefántokat támogatja

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2019. 12. 5.

Az ‘Elephants for Africa’ jótékony kezdeményezéssel a veszélyeztetett afrikai elefántokért küzd a világhírű divatmárka. És most te is adakozhatsz a jó célért!

Ember és természet együttélését szeretné elősegíteni a BOSS legújabb jótékonysági kezdeményezése, mellyel az afrikai elefántok ökológiai és társadalmi szükségleteit vizsgálja, valamint adományozást is kezdeményezett a faj számára.
A BOSS nemzetközi kutatókkal dolgozik együtt, hogy tudományos adatokkal mutassák meg a helyi döntéshozóknak azokat az új utakat, melyekkel orvosolni lehetne az afrikai elefántok helyzetének sürgető problémáját.

A faj ugyanis riasztó mértékben pusztul: kevesebb, mint félmillió példány él a vadonban, élőhelyük hetven százaléka pedig még nem minősül természetvédelmi területnek. Így az elefántok mind az időből, mind pedig a helyből is kezdenek kifutni: egyrészt az orvvadászok miatt, akik agyaruk miatt vadásszák őket, másfelől az emberi terjeszkedés miatt területük is csökken és egyre gyakrabban kerülnek konfliktusba ember által megművelt vagy lakott területeken.

A BOSS megoldási javaslata, hogy megértsük az elefántok és az emberek mindennapi igényeit, valamint hogy a helyiek helyi szinten is képesek legyenek kezelni a fennálló helyzetet. Az Elephants for Africa projekttel szeretnék az állatokat megvédeni, a fajt fenntartani és az érintetteket oktatni arra, hogy a vadon élő állatok és az emberek egymás mellett élése tökéletesen megvalósulhasson.

A jótékonysági alaphoz a BOSS oldalán tudsz támogatással hozzájárulni – a legújabb BOSS ruhákért pedig a karácsonyi fényekben pompázó Fashion Street-i BOSS üzletet ajánljuk!