×

Nézd meg, milyen elképesztően izgalmas éven van túl a Fashion Street

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2019. 12. 17.

Még persze pár hét hátravan a bűvös 2020-ig, viszont mi már a karácsonyi lelassulás jegyében úgy döntöttünk, megpihenünk és végigtekintünk azon, milyen volt számunkra 2019. Két szóban? Hihetetlenül eseménydús! Több szóban? Mondjuk is!

Miután 2018-ban megünnepeltük a Fashion Street megalakulásának tízéves évfordulóját többek között egy hihetetlenül nagyszabású partival, hatalmas arany X szoborral, exkluzív jubileumi könyvvel és magazinnal, talán azt gondoltuk, hogy a 2019-es év már nem fog annyi izgalmat tartogatni, mint az előző év. Azonban az idei év végéhez közeledve be kell látnunk, hogy a 2019-es év is csak úgy dúskált az utca életéhez köthető, vérpezsdítően izgalmas újdonságokban. Íme 2019 a Fashion Streeten!

Tales / Art / Fashion & Fashion Street Gallery

Az idei év elején a Fashion Street-i Deák Palota aulájában galériarészt alakítottunk ki, mely Fashion Street Gallery néven az év végére már olyan önálló galériává nőtte ki magát, amely a budapesti kortárs magyar művészeti élet egyik fontos helyszíne. A galéria legelső kiállítássorozata a Tales / Art / Fashion művészeti pályázat volt az Arthungry művészeti portfóliós portál és a Bartók Béla Boulevard közreműködésével.

Az öt hónapon át tartó sorozatban hazai művészek pályázhattak minden hónapban a festészet, képgrafika, fotóművészet és szobrászat ágaiban kiállítási és publikálási lehetőségért. Az elképesztően sikeres pályázatsorozat alatt több ezer jelentkező közül választotta ki a zsűri a nyertes és különdíjas alkotásokat, akik ezután a Fashion Street Gallery-ben állíthattak ki, valamint saját anyagot kaptak a Fashion Street Magazin tavasz-nyári lapszámában.

Fashion Street – Your Lifestyle Osvárt Andreával

A tavaszi időszakban szerettük volna megerősíteni új, Your Lifestyle mottónkat, így felkértük a varázslatosan szép és ugyanennyire tehetséges színésznőt, Osvárt Andreát, hogy legyen a Fashion Street nagykövete! Andi egy évig képviseli a Fashion Street értékeit és többek között tavasz-nyári nyomtatott magazinunkban, online kiadványunk hasábjain, valamint számos esemény háziasszonyaként és fotós-videós anyagainkban is találkozhattatok káprázatos nagykövetünkkel idén.

Fashion Street Magazin SS2019: Tales

A tavasz végén és a nyár előszobájában megérkezett a Fashion Street Magazin tavasz-nyári lapszáma is, melynek fő hívószava a „Tales/Mesék” volt. A kiadvány címlapján a nemzetközileg is elismert, New Yorkban élő szerb modellt, az igézően szép Bojana Krsmanovićot köszönthettük egy alternatív Alice Csodaországban-divatanyagban. A magazin a mesék mai jelentését, jelentőségét és a meséken keresztül tanult önnarráció kérdéseit járta körül a divat, a gasztronómia, az irodalom és a művészet területein mind önálló képes divatanyagok, mind pedig exkluzív interjúk és esszék formájában. A magazinban emellett különálló részt kaptak a Tales / Art / Fashion pályázat nyertes és különdíjas alkotói is.

Tales / Art / Fashion: Jótékonysági aukció

A Tales / Art / Fashion pályázatunk közel sem a magazinban való publikálással ért véget, hanem a szeptember közepén a Fashion Street Gallery-ben megrendezett jótékonysági aukción! A Juhász Anna irodalmár által vezetett est folyamán díjazott művészeink a jótékonyság jegyében kifejezetten levitt kikiáltási árú alkotásaira lehetett licitálni: a befolyt licitösszeget pedig a teljes egészében a beteg gyermekek kívánságait segítő Csodalámpa Alapítvány számára ajánlottuk fel.

Faültetés és Peru a Fashion Streeten Szűcs Péterrel

Az aukciót követően októberben a Fashion Street, a PetersPlanet.travel és a Kempinski Hotel Corvinus Budapest közös eseményt hozott létre Earth/ Art / Fashion névvel. A Fashion Streeten pop-up jelleggel létrejött kiállításon nemcsak a HelloWood újrahasznosított fából készült dizájnkeretei és Szűcs Péter a világ különböző városaiban készült fotói kerültek egymás mellé, hanem minden történet egy fát is kapott a Főkertnek köszönhetően egy izgalmas performansz-esemény keretében. A megnyitó sajtóbeszélgetést pedig ki más is vezethette volna, mint Osvárt Andrea, a Fashion Street nagykövete. A fákat a képek megvásárlásával bárki örökbe fogadhatta, a bevételből pedig szintén faültetési akciókat szerveztünk: az örökbefogadók és a fák új helyeinek köszönhetően pedig tovább folytatódhattak a történetek.

Women / Art / Fashion

Három lehengerlően vagány kortárs magyar művésznő alkotásai reflektálnak három ugyanennyire izgalmas hívószóra: 2020 január 14-ig téged is vár a Deák Palotában a Women/Art/Fashion tárlat! Az Ar2day Gallery és a Fashion Street Gallery közös szervezésében, a Budapest Central European Fashion Week égisze alatt nyitottuk meg novemberben a Women/Art/Fashion kiállítást. A pezsgős fogadással egybekötött estén minden összeért, amit a Fashion Street képvisel: a divat, a kultúra, a fontos társadalmi kérdések és a stílusos magasélet találkozása valósult meg a prominens Deák Palota kiállítóterében. A Fashion Street legújabb, őszi-téli lapszáma is debütált ezen az estén, melynek címlapsztárja, Pataki Ági személyesen is megtisztelt minket jelenlétével.

Fashion Street Magazin FW2019: Ageless

A Fashion Street Magazin legújabb, őszi-téli lapszáma is megérkezett novemberben, melynek témája a Kortalanság. Az elmúlt években egyre inkább előtérbe kerülő szépségideál-megkérdőjelezések és a tökéletesség gyakran hazug imidzsének megbombázása remek apropót adott, hogy a soron következő lapszámban terítékre kerüljön a fiatalság-öregedés kérdésköre. A Fashion Street magazin ezért 2019 őszi-téli lapszámának tematikájaként a Kortalanságot választotta: a téma örök, de a magazin körbejárta napjainknak megfelelő szempontok szerint is, mit jelent ma a kortalanság fogalma. A magazinban interjúk, esszék és divatanyagok reflektálnak a magazin fő témájára, a címlapon pedig Pataki Ágit, Magyarország első topmodelljét köszönthetjük, akit 68 évesen új visszatérőként üdvözöl a divatszakma.

Karácsonyi fények, SlowXmas és Superhero Mikulás-parti

A Fashion Streeten minden évben izgatottan várjuk az ünnepi időszakot, ugyanis ilyenkor kapcsoljuk fel az utca káprázatosan szép, 200 ezer LED-izzóval megvalósított díszkivilágítását, amit egyetlen látogatónk sem győz elégszer megörökíteni (és valljuk be, könnyű ilyen díszlettel a lájkvadászat!). Az adventi időszakban a Fashion Street újra csatlakozott a Budapest öt gyönyörű, tematikus utcája által szervezett SlowXmas programsorozathoz a lelassulás és ünnepi feltöltődés jegyében. És természetesen a már hagyományossá vált Szuperhős Mikulás érkezése sem maradhatott: december hatodikán szó szerint az égből, a Deák Palota tetejéről szállt le közénk a Télapó mindennel megrakott csomagjával. Az estén pedig, szintén hagyományunkat őrizve, a Csodalámpa Alapítványt is támogattuk és megajándékoztuk, valamint forrócsokival és pillecukorral kedveskedtünk kis és nagy vendégeinknek a koncerttel egybekötött estén.

Úgyhogy kérdés nélkül izgalmakkal, újdonságokkal és csodálatos eseményekkel teli volt az idei évünk is, úgyhogy lelkiismeret-furdalás nélkül nyújtózunk is egyet és a SlowXmas filozófiájához híven átadjuk magunkat az év végi utolsó hetekben az ünnepi feltöltődésnek, meghitt családi együttlétnek és pihenésnek. De nem kell félni: januárra már újra izzítjuk a fogaskerekeket és még több fantasztikus eseménnyel készülünk nektek a Fashion Streeten. Köszönjük, hogy velünk tartottatok idén!