×

„Bonyolultan egyszerű ez” – Kortárs fotókiállítás nyílt a Fashion Streeten

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 01. 28.

Nyíltság, kísérletezőkedv, érzékiség, játékosság és szarkazmus – pár szó, melyek Örkényi Adri munkáit jellemzik és amelyeket most egy „villanásnyi” ideig te is megtekinthetsz a Fashion Street Gallery-ben!

Örkényi Adri négy éve kezdett fotózni, méghozzá azért, mert a fényképezés számára szakma, önkifejezés, az a forma, amellyel nyomot hagy a világban és amellyel mosolyt csalhat az emberek arcára. A Fashion Street-i Deák Palota átriumában nyílt kiállítása a Villanások címet viseli, témája pedig a nő, aki fel-felvillanva mutatja meg és rejti el magát a kamera lencséjén túl.

A kiállításmegnyitón beszédet mondott az Immobilia Zrt. vezérigazgatója, Dr. Balázs László, majd pedig egy varázslatos kortárs performansz keretében Petrány Eszter perdült táncra az aulában – a lány, aki a kiállítási képek múzsája és modellje is egyben.

Maga Örkényi Adri pedig így vall magáról és a tárlatról:

Megtanultam a fotós mögött elrejteni magamat: – napszemüveg, haj, hoodie, attitűd…
Hadrendben a teljes eszköztár. Bujkálok egy ragadozókkal teli világban.
A túlélés pipa.

Viszont a nő fel-felvillan. Érzékeny, törékeny, finom, bújós, szép.
Neki bármikor.

Bonyolultan egyszerű ez.

Az izgalmas kiállítás február 20-ig minden hétköznap és hétvégén ingyenesen megtekinthető a Fashion Street Gallery-ben (Deák Ferenc utca 15.), ha pedig igazán beleszeretsz egy-egy képbe, meg is vásárolhatod az alkotásokat! Várunk téged is szeretettel egy Villanásra!

(Fotók: Petrik Angelika)