×

Te is sminkelsz titokban, mielőtt felkelne a párod?

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 02. 11.

Nagyon izgalmas felmérés készült Valentin-nap alkalmával arról, hogyan sminkeljük magunkat. Elég sok pontján meglepődtünk!

Négy hölgyből egy sminkkel az arcán fekszik le aludni, hatvan százalékuk pedig fél órával előbb kel fel csak azért, hogy már sminkelt arccal köszönthesse partnerét reggel – derül ki a svéd FOREO globális, Valentin-napi felméréséből. A beauty-tech brand a kutatásban kiemelten vizsgálta, hogyan alakulnak a szépségápolási szokásaink, amikor új párkapcsolatban vagyunk.

A 2400 fő bevonásával készült online felmérés szerint a nők elsöprő többségének (91%) kettőtől négy hónapig tart elég magabiztosságot gyűjteni ahhoz, hogy a smink nélküli arcát mutassa partnere felé. Negyedük bevallotta, hogy gyakran make-uppal bújik ágyba, az állandó szépség és tökéletesség illúzióját mutatva, hatvan százalékuk pedig csak azért kel korábban, hogy feltegyen egy kis sminket, mielőtt a párja felébred. A kutatás a sminkelési szokásokat is vizsgálta: a nők ötvenhat százaléka bevallotta, hogy a hét legtöbb napján visel sminket, hatvan százalékuk pedig a make-uptól csinosabbnak és magabiztosabbnak érzi magát.

Férfiakat is kérdeztek a felmérésben; meglepetésre a többségüket (96%) egyáltalán nem izgatta ez a kérdés: a válaszadók ötvenkét százaléka számára közömbös, visel e párjuk sminket, negyvennégy százalékuk pedig kifejezetten azt részesíti előnyben, ha nincs a párjukon semmi festék. (Amihez halkan hozzátennénk, hogy rengeteg férfi azt hiszi, azokon a nőkön semmi smink nincs, akik szinte láthatatlan natural-nude módon festik ki magukat.)

Ehhez képest igencsak sokkoló adat, ami egy angol kutatásból származik, melynek tanulsága, hogy

húsz férfiból egy még sosem látta partnerét smink nélkül.

Dalia Fernandez, a FOREO Termékfejlesztési Igazgatója is kommentálta a cég felmérését: ”Valószínűleg minden nő tud azonosulni ezzel a problémával, hiszen egy új párkapcsolatban még erősen ingadozik az önbizalmunk szintje. Látva ugyanakkor, hogy milyen nagy arányban nyúlunk a reggeli újrasminkelés trükkjéhez, ez már erősen befolyásolhatja a bőrünk állapotát is, hiszen épp a pihentető alvást szakítjuk meg a korábban keléssel.”

Címkék