×

Sztárok ügyes sminktrükkjeivel mutatjuk meg a tökéletes make-up titkát

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 02. 17.

Ha valakik tudják, hogyan kell a legjobban sminkelni, akkor azok Hollywood hírességei, így nem utolsó gondolat tőlük ellesni azokat a fogásokat, melyekkel kihozhatjuk a maximumot az arcunkból. Így szétnéztünk a celebvilágban némi inspirációért és rájöttünk, hogy bizony még mindig van új a nap alatt. Tessék csak figyelni!

Tökéletes szemöldök

A szemöldök az arc kerete. Gyakran a természet adja meg a tökéletes formát, viszont ha mégsem voltunk ebben a tekintetben szerencsések, több lehetőség közül is választhatunk szemöldökünk kicsinosításához. Például az apróbb lyukakat kitölthetjük szemöldökceruzával, vagy a zavaró szálakat eltávolíthatjuk szemöldökcsipesszel. A szemöldökceruzák hasonlóak a szemceruzákhoz, azonban nem annyira intenzív színűek és sokkal puhábban felvihetők. Csak barnás árnyalatokat használjunk, így az eredmény sokkal természetesebbnek hat. A barna színű púderes szemhéjfestéket ferdére vágott ecsettel vihetjük fel. Egy jól megfestett szemöldök már önmagában siker: például Zoe Kravitz is a természetes hatásra esküszik.

Szexi piros ajkak

A tűzpiros rúzs csak az ápolt, sima ajkaknak áll jól. A kicserepezett ajkakon a festék beépül a repedésekbe, ami a sötét tónusok esetében különösen feltűnő. Hogy az ajkak formája teltnek tűnjön, a kontúrokat azonos színű szájkontúr-ceruzával rajzoljuk meg. A lehengerlően szép Margot Robbie például nem csak a vörös szőnyegen alkalmazza ezt a trükköt.

Touch of Pink

A csillogás és a ragyogás mindig pompás, azonban a mélyvörös vagy pink árnyalatok esetében már túl sok a jóból. Legyen ez esetben a mottónk: a matt nagyon elegáns. Priyanka Chopra is előszeretettel alkalmazza a matt árnyalatokat, végy példát róla!

Színes szemek

A színes szemhéjfestékkel csodás hatásokat érhetünk el, csak úgy mint a topmodell Emily Ratajkowski. Egyetlen színnel, vagy ahogy manapság divatos, több színnel is. Egy dologra azonban nagyon figyeljünk: a szemhéjpúdernek mindig illenie kell a make-up többi részéhez is, hogy a hatás harmonikus legyen. A színes szemhéjfestékek esetében válasszuk a púderes változatot, ezek ugyanis jobban felvihetők a bőrre, mint a krémes szemhéjfestékek, és nem gyűlnek össze a szemhéj apró ráncaiban. A szemhéjpúder ecsete legyen kerek és különösen puha.

Vagy ez vagy az

Végül pedig make-up esetében mindig ügyeljünk arra, hogy vagy csak a szájat, vagy csak a szemet hangsúlyozzuk ki. A kettőt egyszerre soha, különben úgy nézünk majd ki, mint egy festőállvány. A kontúrokat húzzuk meg egy bőrszínű szemceruzával, így nagyobbnak tűnnek az ajkak. Ha viszont a szemünket szeretnénk kiemelni jöhet a vad, füstös hatás. A gyönyörű modell, Adriana Lima úgy fest, sosem hibázik, ha sminkről van szó.

Úgyhogy hajrá hölgyek, ha odafigyeltek erre a pár tippre, a tökéletes smink nem is olyan lehetetlen!