×

Sok mindent láttunk már divatbemutatókon, de ezt tényleg nem láttuk jönni

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 02. 26.

Fokozott fejvakarással nézzük, mik ezek a „nadrágok”.

A London College of Fashion divatiskola idei végzősei mutathatták be kollekcióikat a napokban: ezen az eseményen debütált Harikrishnan, aki férfiruhákat tervez – mondhatni elég extrém megközelítésben. A tervező erre a bemutatóra felfújt latexnadrágokat álmodott meg, melyeket ilyen hihetetlenül szélesre fújnak fel.

A nadrágok harminc különálló latexrétegből állnak, a csípőhöz jól illeszkednek, aztán lefelé pedig olyanok lesznek, mint a lufik, a viselő szélességének körülbelül a duplájára szélesednek ki.

„Onnan jött az ötlet, hogy a kutyámmal játszottam és arra gondoltam, egy kutya szemszögéből, lentről, milyen eltúlzottak lehetnek a tárgyak.”

– fogalmaz a tervező.

„Ez a gondolat, hogy a kutyám egy óriási alaknak lát és alulról lehet, hogy nem is látja az arcomat, annyira elkezdett foglalkoztatni, hogy ezt a túlzó szöget kezdtem kidolgozni a ruhákban. Így születtek ezek a sztereotípiáktól, eleve elrendelt szabásoktól és az általában vett emberi perspektívától teljesen mentes nadrágok.”

Az tény, hogy mentes a sztereotípiáktól – és az is tény, hogy mi, sztereotipikus földi halandók valószínűleg elég nagyot néznénk, ha mondjuk a Fashion Streeten egy ilyen nadrágban sétálna végig valaki!