×

Ha ezt a hét tippet betartod, kifogástalan spa-élményben lesz részed

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 05. 18.

Reméljük, már nem kell sokat várni arra, hogy ismét elmerülhessünk a wellness programok nyújtotta testi-lelki kényeztetésben. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, hogy ne sértsük meg a spa-etikett íratlan szabályait.

Érkezz korábban!

Annak érdekében, hogy a lelked is utolérje állandó rohanásban lévő testedet, érdemes a foglalt időpont előtt legalább tíz perccel korábban megjelenni, ha pedig olyan helyre mész, ahol nincs biztosított parkolás, inkább húsz percet számolj rá az érkezésre! Így lesz időd nyugodtan bejelentkezni, kitölteni a szükséges papírokat, átöltözni, és ami a legfontosabb, lehiggadni egy kicsit, hogy elkezdhesd a ráhangolódást az előtted álló kényeztetésre.

Digital detox

Nemcsak saját magad, de a kezelőd és a többi vendég nyugalma érdekében is hagyd az öltözőszekrényben a telefonod, és még ott is némítsd le! A messziről jövő csippanások, rezgések, vagy, ne adj isten, hangos csörgések azonnal megtörik a pihentető eufória burkát. Amikor pedig végre abbamarad az idegesítő zaj, úgyis azon fogsz kattogni, vajon mennyire lenne sürgős válaszolni.

Ne beszélgess!

A wellness kezelések nem egyenlőek a fodrásznál vagy kozmetikusnál töltött idővel, ahol a körömerősítéstől kezdve a klímaválságig mindent meg lehet vitatni. A pihentető kezelések, bár a testedre irányulnak, teljesen elvesztik hatásukat, ha közben nem igyekszel megtalálni a belső békédet. Beszéd helyett figyelj a légzésedre és próbáld meg kiűzni a fejedből azokat a stresszt okozó problémákat, amelyek foglalkoztatnak! Segíthet, ha maximálisan magadra koncentrálsz, és figyeled, hogyan reagál a tested a masszőr, a víz vagy a lávakő érintésére.

Jelezz vissza!

Az egyetlen dolog, amivel meg lehet és meg is kell szegni a csendfogadalmat, az a visszajelzés a kezelőd felé. Nagyon ritka ugyanis, hogy egy masszőr előre eltalálja azt az erősséget, ami optimális a számodra. Jelezd bátran, ha túl gyengének, vagy éppen túl erősnek véled az érintést. Sokkal etikusabb, mint utólag panaszkodni a munkatársakra.

Tartsd be a higiénés szabályokat!

A mostani helyzetben fontosabb lesz, mint valaha, hogy betarts minden egyes előírást, amit az adott wellness központok meghatároznak, és nem csupán a higiénia szempontjából. Légy türelmes és figyelmes, mert az alkalmazodással te magad is sokkal elégedettebben fogsz távozni.

Ne légy trehány!

Csak azért, mert nem otthon vagy, és úgyis van, aki megcsinálja helyetted, még ne viseljkedj elefántként a porcelánboltban! Nem túl nagy fáradtság a használt törölközőt a megfelelő kosárba helyezni, ahogyan a hajcsomókat és a koszos vattapamacsokat is dobd ki magad után.

Hagyd otthon a gyereket!

Bármennyire is elcsépeltnek tűnik az énidő kifejezés, attól a fogalom még létezik, és mindannyiunknak szüksége van rá. Ha azonban a kezelés közben azon kell idegeskedned, hogy a gyereked nem bír magával, lőttek az egésznek. Ezért ha épp senki nem ér rá bébiszitterkedni helyetted, mindenképp érdeklődj még az időpontfoglalás előtt, hogy van-e az adott helyen gyermekmegőrző. Ha nincs, inkább keress magadnak egy másik alkalmat.

Ezt a hét tippet betartva pedig garantált, hogy tökéletes spa-élményben lesz részed és feltöltöd az elemeket a kihívásokkal teli hétköznapokra!