×

Hét olasz táskamárka, amit valószínűleg még nem ismersz – pedig kellene

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 06. 16.

Az olasz divat nem szorul különösebb magyarázatra, de a jól ismert divatházak és luxusmárkák mellett a kortárs tervezőkről is érdemes szót ejteni. Íme a legizgalmasabbak!

Frenzlauer

Francesca Neri 2013-ban alapított márkájának minden darabja a geometrikus formák eleganciájából születik. Nem véletlen, hiszen a tervezőnő mérnöki végzettséggel nyargalt át a divatszektorba, így hódolva a szenvedélyeinek. A szándékosan és kizárólag online értékesített darabok a klasszikus vonalak és a színek játékával a legmagasabb minőségű bőrrel kombinálva kelnek életre.

View this post on Instagram

Mini bowl #frenzlauer

A post shared by FRENZLAUER ® (@frenzlauer) on

Gatti

Egy újabb Francesca, ezúttal Francesca Gatti a divattervező, aki az egyediség határait feszegeti kézzel készített darabjaival a kosárfonás ősi technikáját alkalmazva. A táskák előállításakor semmilyen elektronikai eszközt nem használva, mindössze tapasztalt emberi kezek mozgatta kések, ollók, árak, fűrészek és társaik dolgoznak. Az anyaghasználatot tekintve is dominál a természetesség, a termékek alapját a nád adja, de a legújabb kollekciót díszítő tollak is egytől-egyig és száz százalékban természetesek.

View this post on Instagram

Blue Skies 👀 • #GattiMilano #WeAreGatti #ShakeWellBeforeUse #basketbags #summerbag #skyblue

A post shared by GATTI (@gatti_milano) on

Mati Collective

A Mati márkanevet egy gyermekkori becenév ihlette, és ez a nosztalgia a tervezési fázist is áthatja Maria José Germano esetében, akinek legfőbb törekvése, hogy a következő generációk is úgy nőhessenek fel, hogy vannak még természetes erőforrások a Földön. Éppen ezért jelentik a virágok, a természet örök kincsei az inspirációt a számára, és ezért készülnek a táskák természetes anyagokból a lehető legkevesebb ökológiai lábnyomot hagyva maguk után.

Michele Chiocciolini

Michele és Francesca Chiocciolini 2012-ben alapított márkájának esszenciája a pop és az építészet hatásait ötvözi. Michele még az építészdiploma megszerzése előtt belekóstolt a divattervezésbe, és nem sok kellett, hogy húgával saját márkát hozzanak létre. A testvérpár üde színfolt az olasz kortárs divat palettáján, kollekcióikban a New York-i Guggenheim sziluettjét idéző crossbody-tól egy toszkán villa vártornyaira emlékeztető zsáktáskáig mindennek van helye.

Nicogiani

Eklektika, kíváncsiság és szenvedély – ez a három fő komponense Niccolò Giannini tervezői világának, miközben az elnagyolt formák és színek tekintetében a vintage és a ’80-as évek meghatározó stílusa, a vibráló Memphis dominálnak. A firenzei dizájner szándékosan hagyja el termékről-termékre a letisztultság komfortzónáját, célja olyan hidat építeni múlt és jövő között, amellyel ötvözi az akut nosztalgiát az új iránti vágyainkkal.

Studio Sarta

Egy szicíliai brand, melynek székhelye Palermóban található, és amelynek célja a régi olasz kézműveshagyományok modern újraértelmezése. A táskák elsődleges anyaga a bécsi szalma és a növényi cserzett bőr – azaz nincs szükség mérgező anyagok felhasználására –, melyeket kifinomult részletekkel és színekkel vegyítve érnek el szokatlan, mégis extravagáns hatást.

View this post on Instagram

Our new Pablo baskets are available now at studiosarta.com | Shot by @faustobrigantino #sarta #studiosarta #madeinitaly

A post shared by SARTA (@studiosarta) on

Roberto Di Stefano

Az alapvetően svájci születésű Roberto később Rómában tanult divattervezést, és az egyetem elvégzése után egyből belevetette magát a szakma bugyraiba. Nyolc év alatt a termékmenedzsmenttől a tervezésig mindent kipróbált, a 2017-es milánói divatheteken mutatta be első táskakollekcióját és nem kellett sok idő, hogy alkotásai megjelenjenek a legbefolyásosabb divatplatformokon. Termékeit határozott vonalvezetés és markáns részletek jellemzik, minden darab limitált mennyiségben készül.

(Kép: Roberto Di Stefano)