×

Kézzel festett porcelán luxusórákat dob piacra az Hermès

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 06. 18.

Egész egyszerűen káprázatosak.

A francia high fashion divatház a napokban egy varázslatosan gyönyörű, limitált szériás karórakollekciót mutatott be. A luxusmárka óráinak különlegessége, hogy az órák számlapját aprólékos műgonddal, kézzel megfestett porcelán miniatúrák alkotják, a karórák keretét pedig nyolcvankét gyémánt díszíti. Az Hermès óraművesek (horloger) elképesztő precizitását, kreativitását, szépérzékét és szakértelmét dicsérő órakollekció az Arceau Harnais Français Remix nevet kapta.

A teljesen egyedi darabokban két, díszesen felszerszámozott lovat láthatunk: ez a páros lómotívum a divatház egyik selyemsáljának központi mintája volt, amit az Hermès-nél 1940 és 1959 közt tervezőként dolgozó Hugo Grygkar tervezett.

Az órákat körülbelül egy hónap kemény kézimunka elkészíteni. Először kézzel bevésik a lovak profilját a kezeletlen limoges-i porcelánra, majd aprólékosan megfestik a képet, melyeket a pigmentek rögzítése és élénkségének fokozása miatt közvetlenül rá is égetnek egy meghatározott hőfokon. Ezután kerül a mű svájci óraszerkezetre, majd zafírüvegbe, amit ezután körülölel a nyolcvankét gyémánt, végül pedig egy málnaszínű krokodilmintás óraszíjjal zárul a munka.

A huszonnégy darabos, hihetetlenül szép és különleges órák áráról egyelőre még nem lehet tudni semmit (a tippjeink a csillagos ég környékét súrolják), mindenesetre az biztos, hogy már most irigyeljük nagyon szerencsés tulajdonosait.