×

Megtaláltak egy hetven éve elveszett táskát, ami gyönyörű időkapszula az 1950-es évekről

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 06. 27.

Egy ohiói gimnáziumból került elő egy közel hetven éve elveszett, piros női kistáska, ami apró tárgyain keresztül megmutatja, milyen lehetett egy amerikai tinédzser élete.

Az ohiói North Canton Középiskolában az iskolai szekrényeket javította egy szerelő 2019-ben, amikor egy fémdarab mögött megtalált egy beesett táskát. Habár poros és mocskos volt, a kézitáska tökéletes állapotban maradt meg és tartalma alapján egy Patti Rumfola nevű lányé volt, aki 1957-ben veszítette el a táskát. Akkor még Hoover High Schoolnak hívták a gimit és a tinédzser akkoriban volt a suli tanulója.

A táskában talált dolgok tanulsága szerint az akkor tizennégy éves tinédzser nagyon aktív volt a közösség életében és szerette a családját: tagsági kártyák, klubkártyák és családi fotók kerültek elő a kézitáskából, valamint rengeteg apróság, ami egy amerikai tinilánynál volt akkoriban. Régi vonaljegyek, kihegyezett ceruzák és tollak, zsebnaptár, sminkkészlet, könyvtári tagsági kártya, focijegy, rágógumi, képregényrajz, nyaklánc, szentképes medál, levél, pénztárca. Íme egy rendhagyó, az Amélie csodálatos életé-be tökéletesen illő időutazás 1957-be!

Az iskola szerette volna megtalálni Rumfolát, azonban kiderült, hogy 2013-ban, hetvenegy éves korában elhunyt DuBois-ban, Pennsylvaniában. Rumfola öt gyermekét azonban megtalálták, akik így bepillanthattak édesanyjuk tinédzserkori életének ebbe a megőrzött szeletébe. A felnőttek mind megtartottak egy-egy penny-t a kézitáskából, amelynek többi tartalmát, a család engedélyével a gimnáziumban állították ki. Nagyon szívesen megnéznénk egy ilyen időkapszulát egy ötvenes években gimibe járó, magyar tinédzser életéből is!