×

Így viselj elegánsan öltönyt idén nyáron – Az ultimate Hugo Boss guide

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 06. 28.

Nyáron öltönyt viselni nem a legkényelmesebb, de ha ezt a pár tanácsot megfogadod, akkor a forró napokon is kimaxolhatod az öltönyviselést.

Ha valakik kezében van az öltönyviselés Szent Grálja, akkor az a BOSS: most a német luxusmárkától lesünk el pár tippet, hogy idén nyáron jól érezd magad stílusosan öltönyben.

Styling

Az öltönyt alapvetően nyakkendővel hordjuk év közben, de ez nyáron elhagyható; ez az apróság már önmagában rengeteget segít a hőérzeten és hogy ne érezd fullasztónak az öltönyviselést. Az ingválasztásnál három tippünk van:

Polo Shirt: Úgy néz ki, mint a hagyományos ing, viszont sokkal légáteresztőbb, flexibilisebb anyagból készül, így jóval praktikusabb megoldás nyárra, mint a normál, keményebb ingek,

Rövidujjú ing: A rövidujjú inget alapból sohasem ajánlanánk (hidegrázós nyolcvanas évekbeli divatkatasztrófák pörögnek azonnal a szemünk előtt) viszont cseles trükk lehet, ha az öltöny alá ilyet veszel, persze csak úgy, hogy az öltönyt nem veszed le, tehát sosem látszik a rövidujjú turpisság.

Nyári ingek: A BOSS-nál például lehet kapni kifejezetten nyárra szabott ingeket, melyeket vékony textilből készítenek, így kevésbé izzadsz meg alatta.

Anyagok

A legtöbb öltöny gyapjúból vagy erős szövetből készül, ami nyáron eléggé rémálom. Úgyhogy érdemes beszerezni az alábbi darabokat:

Vékony szövetöltöny: Ahogy az ingnél is, itt is jóval légáteresztőbb, vékonyabb, flexibilisebb darabokról van szó, amiket hivatalos eseményeken is nagyon stílusosan viselhetsz.

Pamutöltöny: Szintén vékonyabb és könnyebben viselhető öltöny – a BOSS-nál egész kollekciót találhatsz a legférfiasabb darabokkal.

Könnyűszerkezetes öltöny: Vékony anyaggal készült öltöny, melyet kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy a hátrészen jobban tudjon keringeni a levegő, így nyáron sokkal tovább friss marad.

Kialakítás

Az öltönynek nem csupán az anyaga, hanem a kialakítása is kritikus faktor. Nyárra a következő szabásokat ajánljuk:

Perforált bélés: Ezt utólag is hozzá tudja tenni egy szabó és gyakorlatilag minden kabátfélét levegősebbé és flexibilisebbé tesz.

Kevsebb réteggel kialakított, „strukturálatlan” öltöny: A hagyományos öltönyöket több réteggel alakítják ki, viszont lehet kapni nagyon vagány és férfiasan stílusos, kevesebb réteggel kialakított öltönyöket, melyek nem olyan nehezek és sokkal jobb a légáteresztő képességük.

Ha pedig beszereznéd a legvagányabb öltönyöket, akkor irány a Fashion Street és a BOSS főhadiszállás!