×

Ebben a pihenőágyban pikkpakk lehiggadhatunk

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 06. 30.

Buddha megvilágosodást hozó fája és a japán zenkertek ihlették azt az egyedülálló bútorkoncepciót, amely a városi embert direkt módon kötné össze a természettel – akár a nappaliban!

A modern dizájn és a belső békét hozó keleti filozófia jegyében tervezett relaxációs pihenő alkalmatosság három különböző atmoszférát képes körénk varázsolni a mindennapi stressz feloldása érdekében attól függően, épp melyikre van szükségünk: egy burjánzó minikertre, egy bensőséges társalgóra vagy egy megnyugtató vízesésre.

A különleges kialakításnak köszönhetően az egység platformja variálható, melyet első körben használhatunk polcként, ahol könyveket, italokat, fényképeket vagy egyéb, a nyugalmunkhoz szükséges személyes tárgyat tárolhatunk.

Persze van úgy, hogy a megnyugváshoz több kell egy kényelmes olvasósaroknál, ekkor választhatjuk a vizes üzemmódot, hiszen mi lehet megnyugtatóbb egy csörgedező patak hangjánál? Ebben az esetben az ágy háttámlájába épített szivattyú gondoskodik a finom vízesésről, amely a platformban kialakított tartályba csorog, minitavat alkotva a hátunk mögött.

Ha pedig a csobogás kevés, és szeretnénk, hogy a víz teljesen körülöleljen minket pihenés közben, a teljes platform leemelésével nemcsak a víz hangját, de a látványát is élvezhetjük magunk körül.

A zenbútort a Dhyan Chaise Lounge névre keresztelték, mert a dhyana szanszkritul elmélkedést és meditációt jelent, ami elengedhetetlen a kiegyensúlyozott élethez.

Ez persze mindenkinek mást jelent: ha például növényekre van szükségünk magunk körül ahhoz, hogy lehiggadjunk egy zűrös nap után, a kert üzemmód lesz a nyerő. Ebben az esetben a fő és az oldalsó tárolórekeszekbe víz helyett virágföld kerül, ahová cserepes növényeket, cserjéket és fát is lehet ültetni igény és preferencia szerint. Persze a világtól való teljes elszakadás a modern kor gyermekeinek nem nagyon megy, éppen ezért a csodabútor a beépített ledes olvasólámpa mellett USB csatlakozót is rejt.

(Forrás: Designboom)