×

Tíz nagyon hasznos tipp, amivel nem öltözöl túl vagy alul egy randit

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 07. 7.

Az is rossz, ha túl sok és az is, ha túl kevés. A köztes megoldás pedig nem közepessé fog tenni, hanem a lehető legelragadóbbá!

Sokunknak gondot okoz, mit is vegyünk fel, hogy egy estén elkápráztassunk valakit: ugye te is agyaltál már órákat a tükör előtt, hogy vajon miben leszel dögös, de mégsem olcsó vagy épp miben leszel elegáns, de nem üzleties. Íme pár hasznos tipp, amivel kimaxolhatod az első benyomást.

1: Érezd jól magad!

Az első és legfontosabb szabály, hogy érezd jól magad abban, amit viselsz. Ha a ruha alapjáraton csinos és szexi, de te mégsem érzed kényelmesen magad benne, akkor nem is tudod úgy viselni, ahogy az a ruha ragyogna – és ugyanígy te is eltűnsz benne. Szóval nagy sóhajjal, de mondj le azokról a vadító, de mégsem jó komfortérzetű darabokról, mert ha órákon keresztül feszülsz egy ruhában, az teljesen tönkreteheti a randit. Őszintén kérdezd meg magadtól ezt a három dolgot: tudok-e ebben a ruhában 1) enni 2) lélegezni 3) járni? Ha bármelyikre is nem a válasz, huss vissza a szekrénybe.

2: Nézd meg, hova mentek randizni

A második alapszabály, hogy tudd meg, milyen helyre mentek. Elegáns butikbár? Családias olasz étterem? Urbánusan vagány kocsma? Nagyon nem mindegy, hogy melyik helyre mit veszel fel – a túl- és alulöltözés ezen szokott a legtöbbször elvérezni. Ha nem ismered a helyet, nézz meg fotókat róla – ha pedig a randid meglepetésként tartogatja a helyszínt, arra is adunk a későbbiekben tippet.

3: Válassz olyan színű ruhát, amiben gyakran megdicsértek

“Nagyon jól áll rajtad ez az ing!” “De csini ez a nadrág!” Biztosan jópár ilyen bókot hallottál már – most pedig nézz a gardróbodba és nyomozd ki, milyen színekben dicsértek meg a legtöbbször; szinte száz százalékig garantált, hogy az a szín jól áll neked, jól tudod viselni.

4: Ne mutass sok bőrt

Első randin nem akarsz olcsó benyomást kelteni: válassz olyan ruhát, ami nem hagy sok fedetlen felületet. A miniszoknyában végződő, hátban teljesen kivágott ruhádat hagyd meg a harmadik-negyedik randira – az első benyomás sokkal jobb, ha nem csak a szabad bőrfelületekre irányzod a figyelmét, hanem magadra.

5: Balansz, balansz, balansz

Ha valahol nagyon sok bőrt mutatsz, kompenzáld más, zárt ruhával! Például egy nyitott hátú felsőt viselj hosszú nadrággal – vagy egy miniszoknyát hosszúujjú felsővel.

6: Méretkérdés

Sokszor szeretjük egy-két mérettel kisebb ruhába beleficakolni magunkat – viszont csomószor rosszul sül el a dolog (mert ugye attól még, hogy kisebb méretet veszel fel, te magad nem leszel kisebb). Legyél reális és vedd fel a saját méretedet; a puklisodó hájhurkák, a túlontúl kibuggyanó dekoltázs (vagy az ellentettje, a mellben túlontúl bő felsőrész), a short végén feszülő combok nagyon nem szexik.

7: Hagyj rá időt

Nagyon fontos, hogy ne a randi előtt egy órával kezd készülődni; totál be fogsz pánikolni és rengeteg mindenre nem is lesz időd (kivasalni a ruhádat, sminkelni, hajat belőni, ékszert vadászni, szőrteleníteni, satöbbi satöbbi). Több órát szánj a felkészülésre a tökéletes végeredményért, még akkor is, ha elsőre nagyon soknak hangzik – hidd el, nagyon hamar el fog telni!

8: Smink: se túl sok, se túl kevés

A nude sminkek nem annyira működnek jól félhomályos helyeken, mert sápadtnak tűnsz tőle – de ez nem azt jelenti, hogy fekete pandakarikákat kellene a szemedre rajzolnod. Szóval ne told túl és ne is hanyagold el a sminket – harmonizáljanak a színek a szemeddel és az outfiteddel. A füstös szem persze mindig jolly joker. Tipp ékszerre: ha szereted az ékszereket, esetleg bedobhatsz egy vagány, feltűnő vagy épp dizájner darabot (persze ízlésesen), amivel akár az első kínos csendperceket is megúszhatod, ha a látványos ékszeredre rákérdez.

9: Ne hazudj (nagyot) a ruháddal

Ha alapból csakis boyfriend farmerben és bő pólókban szoktál létezni, akkor ne vegyél fel valami abszolút mást, mondjuk egy vörös feszülős minit az első randira – magadat mutasd meg, ne egy díszletet, amivel nem tudsz azonosulni. Ebben az esetben például egy elegáns étterembe felvehetsz egy bő selyeminget, hozzá egy feszülős farmerral vagy bőrnadrággal és egy magassarkúval – hasonlítani fog ahhoz, amit viselsz alapból, de mégis nagyon dögös és helyzethez illő leszel.

10: Domborítsd ki az előnyeidet

Hosszú, gyönyörű lábaid vannak? Tökéletes melleid? Csodaszép szemeid? Őszintén mérd fel, mik a legelőnyösebb tulajdonságaid és öltözz úgy, hogy leginkább ezeket hangsúlyozd.

A legjobb ruhákat hozzá pedig hol máshol szerezheted be, mint a Fashion Streeten – ahol akár a Kempinski vagy a Ritz-Carlton elegáns éttermeiben/bárjaiban meg is történhet az a bizonyos első randi! Csodás első randit kívánunk!