×

Mennybe ment a kúlság: itt vannak a Basquiat-mintás Doc Martens bakancsok!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 07. 11.

Dr. Martens és a Basquiat hagyatékot kezelő intézet új kollabja kérdés nélkül a legvagányabb divatpillanat, ami a héten történt.

Az egyedi, máshoz nem is hasonlítható bakancsairől ismert Dr. Martens és a neo-expresszionizmus művészeti fenegyereke, Jean-Michael Basquiat most összeállt egy hihetetlenül inspiráló kollaborációra. A New York-i művészeti világot felrobbantó Basquiat még 1988-ban halt meg kábítószertúladagolásban, azonban a hagyatékát külön intézet kezeli: ők áltak most össze az angol cipőgyárosokkal.

A minták az 1460 és az 1461-es típusú bakancsokra kerülnek és általános merítésként értelmezhetőek Basquiat festményeiből és graffitijeiből: szövegek, számok, karakterek, az egész basquiat-i világ rákerült a stílusos lépőkre.

Többek között a Cím nélküli, 1982-ben készített festményének ikonográfiája is: ez volt az a kép, ami 2017-ban világrekordot döntve a legtöbb pénzért elkelt műalkotás lett, amely a nyolcvanas évek után készült (110,5 millió dollárt fizetett érte új tulajdonosa).

Alig várjuk, hogy Magyarországra is megérkezzenek a Basquiat-bakancsok!