×

62 ikonikus szettjével ünnepeljük a ma 62 éves Madonnát

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 08. 16.

Boldog születésnapot Queen of Pop – and Queen of Style!

Énekesnő, dalszerző, színész, rendező és üzletasszony: ezek a titulusok valóban mind igazak a ma 62 éves Madonnára, de még csak megközelítőleg sem írják le, mit tett le az asztalra a világ mai napig egyik legbefolyásosabb popkulturális egyénisége. Madonna egy igazi művész: örökös újító és agent provocateur, aki az elmúlt évtizedekben számtalanszor újradefiniálta önmagát és a popzenén át kemény kritikával állt bele mind társadalmi, politikai, vallási vagy épp szexuális témákba is, ami miatt egyszerre emelték a magasba és átkozták a mélybe.

Outfitjeit is ugyanez a lehengerlő bátorság és művészi kifejezésmód jellemzi: az 1984-es Like a Virgin óriási visszhangot kiváltó szettje óta eltelt több mint harminc évben Madonnát láthattuk már tényleg millióféleképp: teljesen szabadon hagyott mellekkel vonulni a kifutón egy Gaultier-költeményben, katolikus kisiskoláslánynak öltözve egyházat provokálni Cannes-ban vagy épp latex szado-mazo outfitben beinteni a bigottságnak egy zenei gálán. Ruhái évekig meghatározták egész generációk öltözködését, utánozhatatlan egyénise pedig a mai napig rendesen feladja mindenkinek a leckét egyediségből és stílusosságból.

A ma 62 éves popsztár és legenda 62 legikonikusabb szettjét gyűjtöttük most össze születésnapja alkalmából. Have a happy one, Madame X!

(Fotók: Guardian, Billboard

Apropó, hírességek és legendás outfitek:

Íme az ok, amiért válása után Lady D nem viselt többé Chanelt – FashionStreetOnline.hu

Miután nyilvánosságra került Károly herceg hűtlensége, és a hercegi pár hivatalosan is bejelentette a válást, Diana egy életre szakított a francia divatházzal is. Diana Spencer a huszadik század egyik legnagyobb ikonja, kifinomult stílusával és a ’80-as ’90-es években viselt szettjeivel örökre beírta magát a divattörténelembe.