×

Eső helyett csokipor szállt alá az égből Svájcban

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 08. 22.

Nem, nem írtuk el, tényleg ez történt.

Nem hittük, hogy Svájc mesefilmbe illő idilliségét lehet még fokozni, de ezek szerint nagyon is. A Zürich és Bázel közt található Olten városában ugyanis pár napja egy igen-igen rendhagyó jelenségre ébredhettek a lakók: finom kakaópor szálldogált az égből eső helyett. A svájci kisváros enyhén Charlie és a csokigyárrra emlékeztető jelenete egy véletlen meghibásodás miatt alakult így: egy közeli Lindt &Spruengli gyárban romlott el egy hűtő- és ventillációs berendezés, ami ezután kakaózúzalékot kezdett ontani magából. Mivel nagyon erős szelek fújtak arrafelé a napokban, a kakaópor könnyen eljutott a környező kisvárosba.

Persze nem olyan, mintha konkrét Milkaszeletek vagy trüffelek potyogtak volna az égből, de azért így is elég álomszerű, hogy konkrétan csokoládépor száll alá a felhőkből. Az emberek nagyon humorosan és szeretettel álltak a dologhoz a közösségi médiában: egyesek valóra vált álomként jellemezték, mások azt írták, hogy ebben az elképesztően kritikus évben Olten kapott egy aranyos bingótalálatot, megint mások Hallmark-filmekhez hasonlították a jelenséget és azonnal odaköltöznének egy városba, ahol ilyenek a napi hírek.

A Lindt & Spruengli gyár mindemellett elismerte a meghibásodást és felajánlotta a városnak, hogy azonnal segít, ha szükség van a sok helyen csokoládéporral fedett Olten takarítására, de valamiért

eddig még senki sem panaszkodott.

És habár sajnos csokiport nem tudunk biztosítani, a Fashion Street-i Lindtben azért így is maximálisan kiélvezheted a svájci csokoládé-élményt!

Ha pedig a csokiról átnyergelnél a sós ízek birodalmába:

A vega, a perverz és a konzervatív találkozik egy hamburgerre – Leteszteltük a Bamba Marha legjobb burgereit – FashionStreetOnline.hu

A Bamba Marha már évek óta a szívünk közepén vert tanyát, ugyanis hihetetlenül magas színvonalat képviselnek, méghozzá a street foodok árérzékenységével kombinálva. A mostani kóstolásunkkor az nem volt kérdés, hogy finomat fogunk enni; az viszon nagyon is igen, hogy pontosan mit, mivel mindhárman más-más igényekkel érkeztünk a Fashion Streethez tartozó Deák téri Bamba-egységbe.

(Forrás: Travel&Leisure, AP)