×

Nick Cave saját alkotásaiból hozott létre webshobot és instant beleszerettünk

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 08. 29.

A művészúr röviden így jellemzi a termékeket: „Egy túlstimulált elme szörnyű maradványai”.

Nick Cave korunk egyik legkülönlegesebb polihisztora: énekes, zenész, író, dalszerző, színész, forgatókönyvíró és összességében egy folyamatosan mozgásban lévő művész, aki elképesztően széles skálán alkot. Cave nemrégiben pedig egy új projektet hozott létre: egy olyan webshopot, ahol az általa „kigondolt, megformált, összegyűjtött és megtervezett” alkotásokat lehet megvásárolni. Ez a Cave Things, ami minden Nick Cave-fannak kötelező.

A webshopon számos kreatív furcsaságot vásárolhatunk: Jézus-hableány printet, történelmi képeslapokat, dalszöveges pólókat, Nick Cave saját polaroidjait, szellemes kulcstartót, Into My Arms posztert, Madonnás vagy épp Hyatt Girls-ös jegyzetfüzetet, csempét, Mutiny-s pólót és még rengeteg minden mást.

A termékek közt böngészve pedig olyan intim bölcsességeket oszt meg velünk Nick, mint például

megmagyarázhatatlanul vonzódom Moby Dickhez, a transzcendentális meditációhoz és az állatformájú lufikhoz

és

a rajzok egy bizonyos rituális és megrögzött gondolkodásmód bizonyítékai. Igazából nem egészen különbözik az írás aktusától

vagy

gyengéim Nina Simone, az Olympia írógépek és az imakártyák.

A webshopon már tíz dollártól lehet rendelni, egyes dolgok még csak előrendelhetők – mások meg már ki is fogytak – és úgy fest, Magyarországra is szállítanak, szóval ha Nick Cave túlstimulált elméjének szörnyű maradványaiból szeretnél egyet, ez a te helyed.