×

Ezt a hét cseles stílushacket minden divatra igényes férfinak tudnia kell

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 08. 31.

Ha magadra valamit adó, igényes férfi vagy (és miért is ne lennél, hiszen egy minket olvasol), akkor már csak az utolsó, vagány simításokra van szükséged, hogy tökéletes legyen a megjelenésed. Ezzel a hét tippel garantáltan menni is fog.

1: Ingvásárlásnál mindig ülj le

Nagyon szépen tud feszíteni rajtad egy ing, ha állsz – azonban mikor leülsz, könnyen lehet, hogy pattanásig feszülő gombos töltött hurka látszatát kelted. Ezt elkerülendő mindig ülj is le ingpróbálásnál, ne csak állva nézd meg magad, hogy a tökéletes inget vedd meg végül.

2: Felhajtott ing, nem rövidujjú

Ott motoszkál minden izzadósabb napon a hajlandóság, hogy lecseréld a hosszú ujjú inget rövidre – de ha ránk hallgatsz, ne tedd. Nagyon megúszós, nem esztétikus és nem elegáns a legtöbb darab. Javaslat: hajts pár szexit az ingeden, egészen könyök alattig vagy könyökig, sokkal férfiasabb lesz a megjelenésed.

3: Hajfixáló helyett hidratáló

Nem kell Nick Carteresen egész nap csíkokba meredten állnia a hajtincseidnek, a kilencvenes éveket már egy ideje magunk mögött hagytuk. A lazább, úgymond franciás most-keltem-fel-az-ágyból kócos hajhoz tökéletes, ha hajfixáló helyett vizes hidratálót használsz. Egyrészt sokkal természetesebb hatást érsz el vele, másrészt a nyáron-ősz elején könnyen szárazzá váló haj is hidratáltabb lesz tőle.

4: Forróságban cseréld le legalább egyszer a ruhád

Mármint naponta, nem havonta. Ha egész nap például irodában dolgozol, hasznos, ha lecseréled estére az egész szettedet (boxerestül) vagy legalább a nagy részét. Nem csak azért, mert valószínűleg az illatod sem egy rózsakert aromája, hanem mert a gyakori cseréléssel és rövidebb hordási idővel nem használódnak rajtad annyira a ruhák – így kevesebbszer kell nagybevásárlást tartanod cuccügyben.

5: Kasmír ruhát száríts salátaszárítóban

Igen, borzasztó furán hangzik, de elvileg működik. Az olyan anyagokat, mint a kasmír vagy egyes szőrmeáruk nem véletlenül hívják kényes anyagoknak: szárítóprogramos mosógépi mosással visszafordíthatatlan károkat tudsz okozni az anyagban (azaz: dobhatod is a szemétbe). Ehelyett inkább áztasd be az ilyen kényes darabokat vízbe, ne tedd semmi esetre sem gépbe, a szárítást pedig végezd el egy salátaszárító géppel, ami finoman kisajtolja belőle a túl sok vizet (mert az sem jó, ha gyűröd, hogy kimenjen a víz belőle, vagy épp csuromvizesen fellógatod, hogy aztán két méteresre nyúljon).

6: Nem mindegy a zokni

A zokniválasztásodat tedd attól függővé, milyen szettben vagy éppen. Öltönynél a nadrág színéhez válassz zoknit: vagy eggyel sötétebb, vagy eggyel világosabb, monokróm darabot (pl. szürke öltönyhöz fekete vagy fehér zokni áll jól) ha viszont van rajtad egy domináns nyakkendő vagy öltönyzsebkendő, annak a színéből/színeiből is választhatsz egyet zokniként (pl.: piros-kék-fehér csíkos nyakkendőhöz piros vagy kék zokni is nagyon jól mutat). Zárt, elegáns cipőknél és hosszú nadrágnál a bokazokni legyen a legrövidebb, amit választasz, de általában a boka fölöttig érők sokkal jobban mutatnak. Felhajtott nadrágnál (pl.: chino) és lazább lépőnél (pl.: espadrilles) viszont bokazokni vagy titokzokni kötelezően.

7: A tökéletes ing a zuhanyzóban születik

Végül egy egyszerű és praktikus tanács inghordóknak: zuhanyzás után a gőzös-nedves helyiségben akaszd fel a tiszta ingedet! És hagyd ott, amíg készülődsz munkába/randira/akárhová. A nedvesség és a pára csodás esést ad az anyagnak és a kisebb ráncokat is kirúgja magából – neked pedig konkrétan semmi tennivalód nincs vele, csak várni kb. tizenöt percet.

További profi férfidivat-tippekért pedig erre parancsolj:

Így viselj díszzsebkendőt, mint egy vérbeli profi – FashionStreetOnline.hu

Most akkor nyakkendőhöz vagy inghez kell passzolnia? Ugyanolyan legyen vagy merőben más? Elmondjuk az öltönyzsebkendő, azaz díszzsebkendő alapvetéseit, hogy mestere lehess a legelegánsabb férfiöltöny-kiegészítőnek. 2020-ban is klasszikus gentleman lehetsz, ha a tökéletesen szabott öltönyödet és ingedet megkoronázod egy hozzáillő nyakkendővel és a felső zsebbe tett díszzsebkendővel.