×

A harbini jégvárostól a Macskafogóig – avagy mi ihlette az idei BCEFW-n bemutatkozó Young Talents tervezőket

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 09. 10.

Pályakezdő tehetségek prezentációival vette kezdetét a 2020-21-es őszi-téli kollekciókat bemutató budapesti divathét a Deák Palotában: a rendezvény Young Talents show-jában prezentáló öt divattervező közül hárman frissdiplomás tervezőként a diplomamunkájukat hozták el az eseményre, ketten a munkaerőpiacon töltött első évek eredményeiről számoltak be a kollekciók bemutatásával.

A szakmai zsűri által kiválasztott divattervezők a BCEFW első napján mutathatták meg a bennük rejlő potenciált: Ferencz Noémi (Zeraw), Schrodl Stefania (Stefania Schrodl), Bráz Noémi (Noen Design), Szentirmai Martha (MILLAAS) és Papp Piroska (Nalery) nagyon változatos és egymástól eltérő kollekciókat mutattak be.

A trunk show-k során maguk a tervezők mondták el pár szóban, mi szolgált számukra elsődleges inspirációforrásként az alkotás során: a Macskafogó animációs filmtől kezdve a harbini jégvároson át a gyermekkori nosztalgiáig sok minden elhangzott, az eredmény pedig önmagáért beszél. Nekünk a személyes kedvencünk Bráz Noémi pasztelkollekciója volt, ahol a fagyosan üde színek lenyűgöző harmóniát alkottak a nehezebb, őszi ruhadarabokkal.

Lapozzátok végig a lenyűgöző galériát, és ha ti is azonnal lecsapnátok a szettekre, a Fashion Streeten található pop-up store-ban szeptember 20-ig megtaláljátok a különleges darabokat, vagy kövessétek a tervezőket az instán!